Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kral çıplak arkadaşlar

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde neden başarısız oldu?
Bizler geçmişte yaşamayı nedense çok seviyoruz. Anımsanacağı gibi Galatasaray Şampiyonlar Ligi ve de Avrupa kupalarında çok önemli başarıları olan bir takım. Ama futbolda ne yazık ki dün yok. Bugüne bakmak ve bugünü yorumlamak daha gerçekçi. Son yıllarda böylesi turnuvalarda Galatasaray ne yaptı bunu sorgulamaya çalışalım.
Son 31 maçta 19 mağlubiyet, 10 beraberlik, 2 galibiyet.
Son 12 maçta galibiyeti yok.
Son 12 maçın 9'unda gol atamadı.
Deplasmanlarda 19 maçtır kazanamıyor.
Yani tablo gösteriyor ki kral çıplak! Bir de böylesi başarısızlıklar içinde kulüp mali yönden de sorunlarla boğuşmakta. Bunun en önemli nedenlerinden birisi yanlış takım yapılanmasından geçmekte. Hâlâ futbolda kariyerinin sonuna gelen oyunculara milyonlarca Euro vermenin yanlışlığı içerisindeler. Buna en önemli örnek Falcao'yu gösterebiliriz. Falcao gibi yüksek ücretli bir oyuncuyu transfer edebilmeniz için en az iki yıl üst üste Şampiyonlar Ligi'nde yarı final hakkı kazanmanız şarttır.

TRABZON MAÇI KRİTİK

Fatih Terim'e istifa çağrıları var. Bu bir haksızlık mı yoksa sizce de Terim görevi bırakmalı mı?
İki yıl üst üste Terim'le gelen şampiyonluktan sonra bugün gelinen nokta, doğaldır ki büyük bir hayal kırıklığı yaratmakta. Takımın hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig'de geldiği nokta kimseyi tatmin edecek düzeyde değil. Futbolun ne yazık ki doğası böyle. Örnek vermek gerekirse Tottenham yıllarca İngiltere Premier Lig'inde sıra takımı olmaktan bir türlü kurtulamadı. Pochettino geldikten sonra ise büyük bir çıkış yakaladı ve şampiyonluk yarışının içinde oldu. Geçen yıl ise Şampiyonlar Ligi'nde final maçı yaptı. Ama alınan başarısız sonuçlardan sonra (istediği hiçbir transfer yapılamamasına rağmen) görevine son verildi. Futbolda yukarıda belirttiğim gibi dün ne yaptığınız değil, bugün gelinen nokta büyük önem taşımakta. Yalnız şu an Süper Lig'de zirveye oynayan takımlar arasında çok büyük farklar yok. Terim için bu hafta oynayacakları Trabzonspor maçı gelecek adına büyük önem taşımakta.

SORUN HAZIRCI ZİHNİYET
Türk takımları neden Avrupa'da başarısız?

Düşüncede devrim yapmanın zamanı geldi hatta geçiyor bile. Başarının sırrı, üretim, üretim, üretim... Yani kulüpler hazırcı zihniyetten vazgeçmeliler. Kendi gencine güvenmek ve onu geliştirmek hedef olmalı. Yabancıya hiçbir zaman karşı olmadım. Ama Türkiye'ye gelen yabancıların birçoğuna karşı olmamak mümkün değil. Kariyerlerinin sonuna gelen, hedefi olmayan yabancı oyuncu transferlerine dur demek zorundayız. Yetenekli gençlerimizle, kaliteli ve hedefi olan yabancı oyuncularla karma bir takım oluşturmak gerekiyor. Kendi gencimize bugüne kadar gereken şanslar verilmediği bir gerçek. Milli Takım'ın şu an aldığı başarılı sonuçlar göz önüne getirildiğinde Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Zeki Çelik gibi genç oyuncularımız acaba Türkiye'de kalsa şampiyonluğa oynayan bir takımda yer bulabilirler mi? Onun için Avrupa kupalarında başarılı ve istikrarlı sonuçlar alabilmenin yolu, üretimden geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA