Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Nwakaeme verimsiz kaldı

Sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle ilk 11'i belirleme açısından zorluklar olduğu bir gerçek. Bu yüzden teknik adam Newton, yeni transferlerden Baker ve de Afobe'ye ilk 11'de şans vermek zorunda kaldı. Sistem değişikliğine gitti. 3-4-1-2 ya da 3-4-3 ve de top rakipteyken 5-3-2… İlk yarıya böyle bir sistemle maça çıkan Trabzonspor için doğaldır ki hücumda önemli sorunları beraberinde getirdi. Kontrollü bir oyunda rakip, Lopez ve Aissati ile ikili oyunlarda savunmanın arkasına sarksa da final pası yetersizliğinden üretkenlikten uzak kaldı.
Trabzonspor'un, ilk yarı Nwakaeme'nin kenarda topla buluştuğunda becerisi ile ceza alanı içerisinde yerde kaldığı ve hakemin penaltı çaldıktan sonra iptal ettiği pozisyon dışında üretkenliği hiç yok.
Önce bir gerçeği belirtmek gerek; teknik adam Newton, böylesi bir sistemle sahaya çıktığı anda Nwakaeme gibi bu takımının her şeyi olan oyuncuyu verimsiz kıldı. Çünkü Nijeryalı futbolcu topu ayağına isteyen ve kenarda topla buluştuğunda etkili olan bir isim. Oyuncuyu öndeki ikiliden biri olarak düşündüğünüzde hiçbir verim alamazsınız.
İkinci yarı, ilk devreye göre rakip alanda daha fazla ayağa pas yapan bir Trabzonspor sahada vardı… Top üçüncü bölgeye geldiği zaman rakip, 70'den sonra 10 kişi kalmasına rağmen bütün hücum girişimlerini orta bölümden gerçekleştirmeye çalıştılar. Ligin henüz başı yeni transferler hakkında gerçekçi bir yorum yapma şansımız yok. Yalnız orta alanda Baker, ilk maçı olmasına rağmen gelecek adına ümit verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA