Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

FİFA'da 204'üncü

Dünya Kupası grup elemelerinde bugünkü rakibimiz Andorra... "Futbolda küçük-büyük takım olmaz, takımlar arasında farklar azaldı, her rakip zorlu" gibi söylemler dile getirilse de Andorra dünya futbolundaki yeri ile kesinlikle sıkletimizde değil.
Bugünkü maç, kritik Macaristan sınavı öncesi prova olmalı.
Neden mi? Andorra, UEFA Milli Takımlar sıralamasında sadece San Marino'yu geçebiliyor.
Bu hesaplamada dikkate alınan son üç turnuva ve elemelerindeki 24 resmi maçın tamamını kaybetti. Son 12 resmi maçını gol atamadan kaybederken kalesinde 33 gol gördü.
FIFA sıralamasında da 209 ülke arasında Djibuti ile birlikte 204'üncü. Yenilmedikleri son resmi maç ise 3 Eylül 2005'te yine evlerinde ve yine golsüz biten Finlandiya sınavı. Son galibiyetleri ise 13 Ekim 2004'te içeride Makedonya'ya 1-0 ile... Zaten toplam üç galibiyetleri bulunuyor.

ÖNCELİKLERİ SAVUNMA
Futbol felsefelerinde savunma öncelikli. Olabildiğince iyi ve sert savunma yapmaya çalışıyorlar. Andorra'nın kadrosundaki futbolcular kendi ülkelerinin takımlarında ya da İspanya'nın alt liglerinde oynuyorlar. Örneğin Marc Vales, Real Madrid'de oynuyor ama C takımında ve İspanya 3.Ligi'nde... Ülkede futbol birinci spor değil; kayak ve bisiklet daha popüler. Kayak, dağcılık, yürüyüş, dağ bisikleti gibi sporların popülerliğinde ülkenin coğrafi konumunun etkisi büyük. Fransa-İspanya sınırında Pirene Dağları'nda yer alan bir ülke. En alçak noktası 840 metre, en yükseği 2 bin 946 metre... 468 kilometrekare ile yüzölçümünde dünyada 196'ncı sırada...

BİLETLER KAPIŞ KAPIŞ
Andora ile Türkiye arasında oynanacak maçın biletleri tükendi. 1300 seyirci kapasiteli Comunal Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın biletleri 15-25 Euro'dan satışa sunulmuştu. Türkiye'ye ayrılan 200 bilet gurbetçileri sıkıntıya soktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA