Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Tecrübe ağır bastı

Real Madrid, Kupa 1'de 30'uncu çeyrek finalinde; geçerse 24'üncü yarı finali olacak. Galatasaray'ın tek yarı finali var. Real Madrid, bu kupayı 10'uncu kez kazanmak istiyor. Galatasaray'ın daha finali yok. Mourinho 104'üncü Şampiyonlar Ligi maçında; Terim 38'inci. Real'in hocası bu kupada oynadığı 6 çeyrek finalde de turu geçmiş. Fatih Terim ilk kez oynuyor.
Son arada Real Madrid 17 futbolcusunu milli maçlara göndermişti. İspanya'ya dört, Arjantin'e iki, Almanya'ya iki (Bunlar FIFA'da ilk üç), Portekiz'e (7.sırada) üç, Hırvatistan'a (9. sırada) bir, Fransa'ya (17. sırada) üç ve Brezilya'ya (18. sırada) iki... Galatasaray ise 10 futbolcusunu milli maçlara yollamıştı: 8. Hollanda ve 16. Uruguay'a birer, 45'inci Türkiye'ye altı, 77. Fas ve 79. Kamerun'a birer...
Devre arası şut-pozisyon istatistiklerinin skora yansımaması ve tabelada "Real Madrid-Galatasaray: 2-0" yazmasının sebebi iki kulüp ve kadro arasındaki bu farklardı.
Dün Bernabeu'da rakibiyle kora kor mücadele etmeye çalışan, önce uzaktan şutlarla, iyi oynayıp güvenini pekiştirdikçe ceza alanı içinde de pozisyonlar bulan bir Galatasaray vardı. Ama atakta (aut, taç, faul, hatta ofsaytla) öldürülemeyen toplardaki Real Madrid kontraları başa bela oldu. Bunlarda çok tehlikeli olan ev sahibi ilki, Eboue'nin pozisyon hatası, ikincisi yüksek topta kafasını eğmesiyle Ronaldo ve Benzema ile golleri buluverdi. Hele Mesut'un asistiyle gelen ilk gol maç öncesi "Real nasıl gol atar?" sorusuna verilecek ilk yanıttı. O kadar bile bile ladesti. Eboue'nin en net pozisyonu kaleci Lopez'e nişanlamasıyla tamamlanan devrenin ardından Sneijder'in yerine Gökhan'ı alan Fatih Terim savunmayı beşledi; topa sahipken beklerinden ileri çıkmalarını istedi. Üç stoperli 11'in duran topta Higuain'den yediği kafa golü üzerine son kozlar Umut ve Amrabat da sahaya sürülse de tur için ümit ışığı yakacak o tek gol bir türlü gelmedi. Artık Galatasaray'ın son sözü tur olmasa da, kupaya bir Real Madrid galibiyetiyle veda etmek için olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA