Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Havasında değildi

Galatasaray Gaziantep'ten taraftarını mutlu eden bir skorla dönse de, ortaya konan futbol açısından aynı ifadeyi kullanmak mümkün değil. Özellikle ilk yarı sarıkırmızılılar hemen hemen hiçbir şey yapmadı. Fenerbahçe'nin maçın başlarında yediği golün haberi bile futbolcuları ateşleyemedi. Sanki "Şampiyonluk İstanbul'a kalsın" havasındaydılar. 12'de Drogba'nın, 36'da Selçuk'un Karcemarskas'ta kalan şutları sadece istatistikleri zenginleştirdi.
Gaziantepspor ise ilk yarıda iki kez sağından etkili gelip Cernas ile pozisyonlar buldu. İkisinde de Muslera başarılıydı. Bir de Rostand'ın yan direkten dönen şutu vardı. Dolayısıyla 0-0 ilk devre konuk için iyi bir skor oldu.
Sneijder'in yerine 11'e giren ve 4-3-1-2'de iki forvetin arkasında görev yapan Yekta devrede çıktı. Oyuna Emre Çolak'ın girişiyle geçen sezonki klasik 4-4-2'sine dönen Galatasaray rakibin ataklarını durdurdu. "Yakalarsam atarım" diyerek beklediği pozisyonu da Binya'nın büyük hatasında Burak ile buldu. Bu pozisyonda Burak, Melo'nun doldurduğu topa "Ya hata yaparlarsa" diyerek devam etti ve bunun karşılığını aldı.
65'te Burak'ın kale sahası önünde kafayla sert vuramadığı pozisyon sonrası Traore ve Cenk'i sahaya atan Gaziantep hücumda etkili olmaya çalışsa da 90 dakika hatasız oynayan Muslera'yı geçemediler. Uruguaylı, uzayan uzatmaların sonunda Rostand'ın çerçeveyi bulamadığı kafa vuruşunda şanslıydı. Muslera dışında maçta en çok fark edilen Galatasaraylı Emre Çolak oldu. İkinci devrede takımının daha dengeli oynamasını sağladı; topu hemen hemen her alışında olumlu kullandı.

ŞAMPİYONLUK TURU ARENA'DA
Galatasaray'ın futbolu tatminkar olmasa da, bu takımın artık şampiyonluğa geri sayıma geçtiğini, bu sezon Süper Lig'de üst üste en çok maç kazanan (Dün 6'da 6 oldu) unvanını taşıdığını unutmamak gerek. Bu hafta sonu düşme hattında oynanan maçlardaki sonuçlara bakınca hafta sonu Türk Telekom Arena'da şampiyonluk turu çok büyük ihtimal.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA