Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Ada'da yayın savaşı

İngiltere Premier League'in ülke içi yayın hakları geçen yıl Haziran ayındaki ihalede 2013-14 sezonundan başlayarak üç yıllığına 3 milyar 18 milyon pounda satılmıştı. Bir önceki ihaleye göre % 70'lik bir artıştı bu...20 yıllık yayıncı Sky (2 milyar 280 milyon ödeyerek) 116, küçük ortak olan yeni yayıncı BT ise (738 milyon vererek) 38 maçın hakkını almıştı. Sezonluk 154 maçın her birinin yayın hakkı için 6.5 milyon poundluk bir ödeme anlamına geliyordu bu anlaşma.
BT (British Telecom), geniş bant üyelerine (Aylık ücreti 10 pound idi ve değişmeyecek) bu maçları ek ücret tahsil etmeden yayınlayacağını duyurdu. İngiltere'de 6.3 milyon hane BT geniş bant yayını abonesi ve bu sayede Premier Lig kuruluşundan 21 yıl sonra bu evlere ek ücretsiz ulaşacak. Sky'ın satış sorumlusu Stephen van Rooyen, "BT'de spor ücretsiz değil. Tüketici de bunun için yüksek geniş bant ve telefon servisi ücreti ödediğini görecektir" açıklamasıyla rakiplerinin politikasına sataştı. BT'nin otel, bahis dükkanları ve publara uygulayacağı fiyat da Sky'ın % 80 altında olacak. BT yayınları Sky'ın alıcılarından da 12 poundluk ek ücretle izlenebilecek.

ÖNEMLİ MAÇLAR BT'DE
Sky hala ana yayıncı. Rakibinin üç katı maç verecek ama daha önce tüm haftalarda seçim önceliğine sahip olan Sky, 20 haftaya indi. BT 18 seçimle birçok önemli maçın yayınını üstlenecek ve Sky'a ciddi bir rakip olacak. Sky, İspanya Ligi ve Şampiyonlar Ligi haklarına da sahip ama BT de Avrupa Ligi, Almanya, İtalya, Fransa, ABD ve Brezilya Ligleri, 152 milyon ödedikleri Rugby Premiership ile Sky'a kafa tutuyor.
İki kanalın futbol yayını için efsane futbolculardan oluşan yorumcu kadrosu da vitrine çıkacak. Sky'da Jamie Carragher, Gary Neville ve Graeme Souness; BT'de ise Steve McManaman, Owen Hargreaves, David James ve Michael Owen olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA