Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

70 milyonluk ülkede aynaya da bakmalı!

Yakın zamandaki her transfer döneminde yerli futbolcuların el yakan paraları konuşuluyor.
Bir yandan da yabancı sınırlanması olsun mu olmasın mı? "Olursa nasıl olur olmazsa ne olur" soruları havada uçuşuyor. Konu da dönüp dolaşıp altyapıya geliyor. Sadece göstermelik olan altyapıya... Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, "70 milyonluk ülkede bir sol bek bulamadık" demişti. Türkiye'de hele de savunmaya yerli futbolcu bulamıyorsan düşüneceksin!.. Sayın Aybaba bu sözleri söylerken, Trabzonspor da yerli bir forvet bulamamaktan, diğerleri de el yakan rakamlardan yana dertli.. Mesala G.Antep'e geldiği dönemde sadece birkaç ay ağızlara bir parmak bal çalan Cenk Tosun için kulübü 4 milyon Euro ve Sapara'yı istiyor... Sistemin içindeki yönetici ya da teknik adamların "Yerli oyuncu bulamıyoruz" söylemlerini doğru bulmuyorum.
Yıllardır yöneticilik yapan ya da yıllardır teknik adamlık yapan kişiler neden futbolcu yetişmiyorsa, bu sorunun yanıtını özellikle kendi içlerinde aramaları lazım... Yıllar boyunca "Neden bu kadar yabancıya" teknik adamlar, futbolu yönetenler, yöneticiler, başkanlar "evet" dedi, bir tavır irade ortaya koymadı.. Şimdi almak için yerli futbolcu bulamıyorlarsa ya da çok yüksek olan rakamlardan yana dert yanıyorlarsa aynaya bakmaları lazım.
Uluslarası başarı için iyi kaliteli yabancılara kapılarını açan kulüplerimiz bunun ne kadar karşılığını aldı tartışılır. Bugün ortaya çıkan rakamlara baktığımız zaman insanın "Pes" diyesi geliyor.. Yakında ligimizde artık 4-5 milyon Euro'ya oynayan futbolcular da olabilir. Ne verdiklerini, ne kattıklarını ve ne götürdüklerine hepimiz tanıklık edeceğiz.. Bizim elde ettiğimiz dünya üçüncülüğü, Avrupa ikinciliğini yakalayan jenerasyon bir daha ne zaman gelecek..
Bunu da bekleyip göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA