Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Bir fotoğrafın ardından!

Geçtiğimiz hafta TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya geldik. Spor medyasının yöneticilerinin katıldığı bu toplantıda her şey konuşuldu. Burada dikkat çeken bir noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Arkadaşlarımız, böyle bir toplantının aslında kulüp başkanlarının katılımıyla yapılması gerektiğini vurguladılar. O an bu fikre sahip çıkılsa da gülüşmeler de oldu. Oysa çok hoş bir fikirdi. Birbirimize karşı tahammül duygumuz ne yazık ki git gide kayboluyor. Hatta kayboldu. Bu toplantının üzerinden kısa bir süre geçti ve arka arkaya vahim şeyler yaşandı. Mesala Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Beşiktaş'ın Cenk'i transfer etmesi hakkında, "Cenk konusunda yapılan hırsızlık, saygısızlık, terbiyesizlik. Cenk'le resmen at hırsızı gibi poz verdiler" dedi. Alışık olmadığımız hatta hiç duymadığımız bir cümleydi... Beşiktaş da geri kalmadı. Fikret Orman'dan sert bir açıklama geldi: "Kimin neye benzediği, tiplerimize bakılırsa çok daha net gözükür."

YÜZ YÜZE NA SIL GELİ YORLAR
Bir yandan bunlar yaşanırken, diğer taraftan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, klasik soyunma odası baskınlarıyla bir kez daha gündeme oturdu ve hakeme hakaretten 90 gün ceza aldı.
Bu ceza inmez ya da infazı ertelenmezse sezonu kapadı. Şimdi geriye dönersek Riva'daki toplantıda kulüp başkanlarını da görmek güzel olurdu da ben artık şunu merak ediyorum. Böyle ardı ardına sert sözler sonrası aynı masada birbirlerinin yüzlerine nasıl bakıyorlar.
TFF Başkanı, "Yabancı konusunda 18 kulüp karar alsın biz de yeni bir uygulamayı gündeme getirelim" diyor. "At hırsızı, Kimin neye benzediği" söylemleri gazetelerin manşetlerini süslerken, 18 kulübün ortak noktada buluşamayacağı ortada. Acı ama gerçek!

MEVZU MİLLİ TAKIM OLUNCA!
A Milli Futbol Takımımız, 5 Mart'ta İsveç ile Ankara'da bir hazırlık maçı oynayacak. Başkentli futbolseverler, Futbol Federasyonu'nun çok doğru gerekçelerle milli maçları Anadolu'da oynatma kararı alması sonrası 10 yıllık özlemlerine nokta koyacak. Ne var ki dikkatimi çeken bir husus var: Karşılaşmanın bilet fiyatları 25 ila 75 lira arasında değişiyor. Bir hazırlık karşılaşması için fiyatlar biraz daha aşağılarda olabilirdi kanımca. Milli Takım, toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmeli.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN
Futbol, şike, hukuk, statlar derken voleybol takımlarımız büyük başarılar kazanıyor. 7 Türk takımı Avrupa kupalarında son dörde adını yazdırdı. Bu denli büyük bir başarıyı ne yazık ki hiçbir spor dalında yaşayamıyoruz. Kadınlarda
Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank, Halkbank ve Fenerbahçe'ye; erkeklerde ise Fenerbahçe Grundig, İstanbul BŞB ve Beşiktaş'a final yolunda başarılar.

BAŞKAN GÜNEŞ'E SÖZ VEREBİLMELİ
Trabzonspor kötü bir sezon geçiriyor. Önünde çok önemli iki Juventus maçı var. Süre kısıtlı... Bordo-mavili yönetim bir an önce teknik adam işini çözüp takımın başına bir ismi getirmeli. Bu konuda dün kısaca fikirlerimi ifade etmeye çalışmıştım. Ligde de önümüzdeki sezon için Avrupa Ligi biletini zorlayacak ve kalan haftalarda "Fırtına gibi oynayacak, Avni Aker'i ayağa kaldıracak" bir takım lazım. Sezonun bitmesine üç ay varken yabancı bir teknik adamın peşinde koşmak tam anlamıyla maceraydı ve bunu da yapmadı yönetim. Tek doğru adres Şenol Güneş'ti.. Teklif de götürüldü. Ama bir kararsızlık var hocada. Güneş daha önce çok yalnız kaldı ve sıkıntılı bir süreç yaşadı. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyor. Zaten biz de diyoruz ki yeni görev bir teknik adamlık değil bir Futbol Direktörlüğü olmalı. Bırakın takımın A'dan Z'ye her şeyini hocaya.. Bir ekip kursun ve çalışsın.. Bunun sözünü Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Güneş'e verebilmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA