Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Geçti o günler

Salı günü kulüpler Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkezinde bir araya geldi. Masanın en önemli konusu yabancı sayısıydı. Yıllardır hep kavga eder kulüp başkanları, yöneticileri, TFF yetkilileri.. Ortak uzlaştıkları konular enderdir. Tehditler havada uçuşur. Eğer kulüplerin istediği olmadığı zaman konu hemen şuraya gelir: "Bu federasyonu indiririz." Bu yaptıkları en kolay iştir. Bu söylemleri 4 büyük kulübün başkanı da Anadolu takımlarının başkanları da sık sık yıllarca bir şekilde ifade ett-i ler, kamuoyu ile paylaştılar. Artık Türkiye değişti, artık Türkiye eski Türkiye değil. Bu değişime ayak uyduramayan kulüpler Salı günkü toplantıda da aynı şeyi yani, "İmzaları toplar, bu Federasyonu indiririz" sözlerini ifade ettiler. Bu sözü de Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav söyledi. Sayın Cavcav çok kıdemli bir yönetici, başkan, iş adamı.. Böyle tehdit kokan cümleler ile "Sizi oradan indiririz, yeni bir federasyon seçeriz" söylemleri biraz komik kalıyor.
Yabancı meselesine gelirsek.. 15 kulüp 6+2'de karar kılmış. Fenerbahçe ve Akhisar ise 6+2'yi istemiyor ama Tahkim Kurulu'nun da kapısına gitmeyiz diyorlar. Etti mi rakam 17.. Geriye kaldı Beşiktaş. Siyah beyazlı kulüp "Ben 5+0+3 istiyorum" diyor. Tek başına muhalefet görevini yerine getiren Beşiktaş "Neyi düşünüyor, neyi planlıyor" tam olarak bilmiyoruz. Beşiktaş pek geri adım atacağa benzemiyor, fakat 15 kulübün doğrudan destek verdiği iki kulübün "Bize uymuyor ama yine sesimizi çıkarmayız" görüşüyle destek verdiği bir tabloda Beşiktaş nasıl bir yol haritası çizip ne yapar bilmiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA