Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Tribünlerde de el ele olalım

Türkiye Cumhuriyeti, kendi halkına kurşun sıkacak, kendi parlamentosuna bomba yağdıracak kadar hain, kalleşçe ve düşmanca bir kalkışmayı, milli birlik ve bütünlük ruhuyla tarihin çöplüğüne attı. Şimdi içimizdeki hainler her kurumda bir bir temizleniyor. 17 Temmuz'da "çimento gibiyiz" başlığıyla yazdığım bir yazıda, daha olayın üzerinden 48 saat geçmeden, milli birlik ve bütünlüğün milletimizin asil ve şahsiyetli duruşundan bahsetmiştim.. Bu millet aradan geçen 22 günde dünyaya öyle bir mesaj verdi ki bunun gururunu, mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz.. Bugün Yenikapı Meydanı'nda da milyonlar demokrasiye bir kez daha sahip çıkacak. Tek bayrak altında toplanacak halkımız 80 ilimize eş zamanlı bağlanacak. Bütün dünyanın gözünün bu buluşmada olacağını düşünüyorum. Tarihin yapraklarına altın harflerle yazılacak buluşmada halkımız ve siyasetçilerin yanı sıra sporcular da olacak. Bütün takımlarımızın, federasyonlarımızın birer temsilcisinin, başkanlarının da bu tarihi anda Yenikapı'da olmalarını umut ediyorum.. Meydanlardaki bu birliktelik, kardeşlik duygumuz önümüzdeki Süper Kupa finalinde de tribünlerde olursa daha da bir keyifleneceğiz. Bu final maçı elbette ki sahada büyük bir mücadeleye örnek olacak ama tribünlerin aynı ses, aynı bayrak altında bu finali de bir bayram havasında yaşamaları da bir başka dileğim. Bakınız Başakşehir takımı UEFA Avrupa Ligi tur primlerini şehitlerimizin yakınlarına bağışladı. Aynı şekilde Süper Kupa'nın hasılatı ile ilgili Galatasaray ve Beşiktaş şu ortak açıklamayı yaptı: "Beşiktaş ve Galatasaray olarak el ele veriyor, sporun birleştirici gücüyle tüm dünyaya Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve egemenliğin vazgeçilmez olduğunu belirtiyoruz. Tüm biletlerin satılması durumunda yaklaşık 2,5 milyon liralık bu gelirin yanı sıra, maça gelemeyecek olan, destek olmayı arzu eden taraftarlara Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının açıkladığı hesap numaraları vasıtasıyla 15 Temmuz şehitleri için yardımda bulunabileceklerini hatırlatıyoruz."
Bu çağrıya iki takım taraftarlarının da destek vereceğinden şüphemiz yok. Bu vesile ile takımlarımızı kutluyorum.. Bu ve bunun gibi birçok takımımızın da bu güzel kampanyaya destek vereceklerine inanıyorum.. Ayrıca bu şerefli ve kahraman halkımız, tanklara kendilerini siper ederken bayrağımızla ve kanlarıyla demokrasiye sahip çıkan şehitlerimize de bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA