Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Riekerink sizi kurtarmaz

Hollandalı teknik adam Galatasaray’da en az suçlu isim. Kendi isteyerek, talep ederek buraya gelmedi.

Jan Olde Riekerink, Galatasaray yönetiminin teklifini kabul edip altyapı binasından ana binaya taşındığı günden beri eleştirilerin odağındaki isim… Adama o kadar acımasız eleştiriler yapıldığı yetmiyor gibi bir de her hafta, "Sizin yerinize şu geliyormuş", "İstifa edecek misiniz" soruları geliyor, o da büyük bir sabırla yanıtlamaya çalışıyor. Sabır taşı olsa çatlardı. Mutlaka yetersizliğinden, uzun süre A takım çalıştırmamış olmasından dolayı hataları vardır ama bu tablodan ilk sorumlu Riekerink diyebilir miyiz? Hollandalı teknik adam en az suçlu isim. Kendi isteyerek, talep ederek buraya gelmedi. Yönetim geçici hoca olarak bile kulüp içinde bir tane Pro Lisans sahibi antrenör bulamadı, o da bu acı tabloda bu görevlendirmeyi kabul etti. Yaz döneminin ilk iki ayı Galatasaray'ın teknik direktör aradığını, hiçbir ismi ikna edemeyince, Riekerink'e döndüğünü ne çabuk unuttuk?
Üstelik Riekerink'in durumunda bir başka enteresan detay var. Kulislerde işine haddinden fazla karışıldığı, tavsiye ve telkinden çok daha öteye geçen, müdahale boyutuna varan yönetici tercihlerinin 11'leri şekillendirdiği yorumları yapılıyor. Bu yol, yol değil… Geçmişte biz bu denemelerin ne şekilde sonuçlandığını gördük. Rahmetli İlhan Cavcav bunu açık açık yapar, söylemekten de çekinmezdi fakat görünen o ki başkaları onun kadar dürüst değil… Bu konuda çok örnek verilebilir. Mesela Advocaat, Kayserispor maçı sonrası, "Salih Uçan niye önde bastı anlayamadım, bu talimatı ona kimin verdiğini soracağım" derken de ilginç bir noktaya parmak basmıştı!.
İşin özü, Riekerink gitse de kalsa da şu görüntü Galatasaray yönetimine yakışmadı. Ki bugün gider... Başkan Dursun Özbek'in çok çalıştığını, mali konularda yoğun çaba gösterdiğini biliyoruz, fakat sportif bakımdan yönetimin çuvalladığını da görmek gerek. Taraftar, sportif başarıya bakar, kendi açısından da haklıdır. Şu anda adı geçen adaylar ortada. Zaten bu adayları da Galatasaray yönetimi medyaya servis yapıyor. İsim isim gitmeyeceğim ama sanki Galatasaray'a değil, bir TFF 1. Lig takımına hoca aranıyormuş gibi isimler üzerine konuşuyoruz. Son yıllarda Süper Lig'de bir maç deneyimi olmayan isimlerle Galatasaray'ın ne işi olabilir? Böyle olacaksa Riekerink kalsın daha iyi. Sadece Riekerink'i göndermek, mevcut yönetimi de kurtarmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA