Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Rus ruleti!..

Herkes Q7’nin ikinci yarının başında çıkmasını bekliyordu. Şenol Güneş bir Rus ruleti oynadı ve futbolcusuna güvendi...

Beşiktaş maça oldukça stresli ve gergin başladı. Geçen hafta son dakikada gelen hatalı golün vermiş olduğu kaygı, korku, panik açık bir şekilde görülüyordu. Bir de Bursa tribünlerinin bu maça gösterdiği olağanüstü ilgisi ve coşkusu Kartal'ı baskı altına aldı. Son 3 karşılaşmada 16 gol yemiş bir takımın futbolcuları, çıkışı böyle maçlarda arar. Bursa şehri için de Beşiktaş maçları özel anlam taşır. Hem Beşiktaş'ın gerginliği, hem de Bursa'nın yoğun motivasyonu bir araya gelince Beşiktaşlı futbolcular ilk yarının son 10 dakikasına kadar sahada varlık gösteremediler. Sert oynayan Bursaspor, ayrıca 2'li 3'lü sıkıştırmalarla, Kartal'a adeta nefes aldırmadı.
Şampiyonluk yarışında özellikle son haftalara girdiğin zaman büyük futbolcular sahneye çıkar ve bireysel performanslarıyla sazı eline alır. Quaresma, oyundan çıkana kadar Beşiktaş'ı öne taşımak için elinden geleni yaptı. Özellikle ilk yarıda rakiplerine yaptığı sert fauller nedeniyle hakemin aşırı hoş görüsüne maruz kalsa da zorlu geceye damga vuran oyunculardan biri oldu. Herkes ikinci yarıda oyundan alınması gerektiği konusunda hemfikirdi. Ancak Şenol Güneş büyük risk aldı ve açıkçası Rus ruleti oynadı. Devre arasında uyarmış olacak ki futbolcusuna güvenini beyan etti. Her teknik adam böyle yürekli bir karara imza atamazdı. Zaten büyük hocalar, büyük riskler ve cesur kararlar alarak başarıyı yakalarlar.
Tolgay Arslan ve Aboubakar da dün akşamki sinir harbinin soğukkanlı isimleriydi. Tolgay, Atiba oyundan çıktıktan sonra müthiş bir sorumluluk aldı ve Beşiktaş'ın orta sahasını tek başına tuttu. Aboubakar'ın, Cenk'e attığı gol pasını kaç futbolcu atabilirdi? Kamerunlu yıldız, özellikle hücum bölgesinde istikrarsız olsa da birinci sınıf bir pasla maçın kilidini çözdü. Beşiktaş, yıldızlarının performanslarıyla şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA