Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Pepe-Marcelo su geçirmez!

Beşiktaş, Pepe’yi alarak çok önemli bir transfere imza attı. Kalırsa Marcelo ile iyi ikili olurlar. Cepheden gelen toplarda onlardan su geçmez. Ama siyah-beyazlılar transferde fazla rahat. Başkan Fikret Orman’da ‘Giderse gitsin’ durumu var.

Her zaman oyuncuya rest çekilmez

Transfer konularında başarılılar. Şenol Hoca var başlarında. 5-6 oyuncu da gitse oyundan taviz vermiyor. Pepe'yi aldıklarına göre Marcelo'yu satacaklar mı sorusu var. Birlikte oynasınlar şahane fikir olur. Pepe'nin en önemli özelliği kafa topları filan değil, taktik olarak 10 yıldır hücum yapan, arkada geniş alan bırakan Real Madrid'in Ramos'la birlikte ikilisiydi. Şenol Güneş'in takımı da rakip alanda oynayan, Real Madrid gibi arkada boş alan bırakan bir takım. Pepe'nin sürekli önde basan bir takıma gelmesi önemli. Çok önemli transfer yaptılar. Marcelo'yu satarlarsa yanına birini alırlar. Pepe-Marcelo, cepheden gelen toplarda su geçmez onlardan. Beşiktaş geçen seneki iskeleti korudu. İki beki aynı, kalecisi devam edecek. Merkezdekiler Atiba-Oğuzhan. Önlerinde Talisca var. (Talisca olmazsa bu tarz bir oyuncu şart) Ama şunu da es geçmeyelim. Bu durum tüm takımlar için geçerli. Bir gerçek var ki, oyuncular bu sene fazla dinlenemeden yeni sezon için hazırlıklara başladılar. Mental ve fiziksel yorgun başlanacak sezona. Çok fazla sakatlık olabilir bu sezon Allah korusun. Planlar Dünya Kupası olduğu için böyle, eleştiride bulunamam.

ŞENOL GÜNEŞ DE BİLİYOR, O KUPA ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNMEZ
-Peki Şenol Hoca, yönetimin bu rahatlığından memnun mudur?
Şenol Hoca bu rahatlıktan mutsuzdur. Çünkü Güneş, bu yanlış anlaşılmasın ama sokak kedisi gibidir. En büyük başarı da oradan geliyor. Ev kedisi gibi 'Önüme gelsin, hazır olsun' istemiyor. Hep arıyor, rızkının ve başarının peşinde. Şenol Hoca, bir an önce transfer sonuçlansın ister. Fazla rahatlığı seven bir insan değil hoca. 4 atıldığında 'Niye 5 atılmadı' diyen biri. Geçen sezon başında "Banko Beşiktaş" diyordum. Çok favoriydi. Gene çok avantajlı ama geçen seneki gibi banko değil.
-Hocaya tercihi sorulduğunda önceliği hep lig şampiyonluğuna veriyor. Bu doğru mu?
Şenol Güneş realist o da biliyor Atatürk Havalimanı'na Şampiyonlar Ligi kupası inmez. En büyük başarı nedir bu kulvarda. Galatasaray'ın oynadığı yarı final. O nedenle Şenol Güneş'in açıklamalarında 'Öncelikle lig' demesi normal.
-Trabzonspor da şampiyon olmak istiyor. Şansı var mı?
Temel kadrosu iyi ama doğru transferler yapması lazım. Yarışın içinde olurlar.
-Demba Ba gitti yeri dolar mı derken Gomez geldi, iyi işler yaptı… O gitti Aboubakar ortaya iyi bir performans koydu. Ama onunla da yollar ayrılabilir. Sürekli değişim, 'Nasılsa yenisini buluyorum'dan mı? Transferdeki bu rahatlık Beşiktaş son iki seneyi şampiyon tamamladığı için mi?
Beşiktaş fazla rahat. Bu rahatlık iyi bir şey değil. 'Giderse gitsin' durumu var başkan Fikret Orman'da. Her zaman da oyuncuya rest çekilmez.

VİDEO HAKEM TÜRKİYE'DE UY-GU-LA-NA-MAZ
- Video hakem uygulaması yaşanacak sıkıntıları giderir mi?
Hepimiz adaleti seviyoruz. Adil futbol, adil oyun. Tabii ki ofsayt ve çizgi kamerasına karşı değilim.
Diğerlerinin tamamına karşıyım. Burası Türkiye… Teknoloji mi, insan kaynakları mı önde Türkiye'de?
Teknoloji konuşup, 'golü iptal et' mi diyor. Yine insan veriyor kararı. Türkiye'de Ocak ayında başlayacak Video hakem uygulaması -inşallah yanılırım- sıfırdır… Yüzde bir bile demiyorum.
Türkiye'de asla ve asla uygulanamaz.
Türkiye'de mümkün değil, bunu tartışmam bile.
Hakemlerden şikayet etmeleri daha iyi. Futbolda terör istiyorsanız Video Hakemi getirin. Futbolun doğasına ters. Çizginin dışında bu uygulamaya ben karşıyım.

SABRi OLSAM BIRAKIRIM
-G.Saray, Sabri ile yola devam etmeme kararı aldı. Uzun yıllar aynı takımda oynayan bir futbolcuyu bu ayrılık nasıl etkiler? Muhabbetim olmamasına rağmen Sabri saydığım sevdiğim bir isimdir. Böyle ayrılıklar çok kötüdür. Ben yaşadım. 'Ali Şen ayrılacağız' dedi. Başka bir büyük kulüp istemişti. Artısına baktım, eksisine baktım dedim ki "Benim çocuklarım Fenerbahçeli Rıdvan'ın çocukları olarak anılsın" ve 31 yaşında futbolu bıraktım. Büyük kulüplere mal olmuş oyuncular öyle anılmalı. Ekonomik sorunu yoksa Sabri de bıraksın.

LİGE YÜKSELENLERİN YAPTIĞI YANLIŞ!
-Yeni takımlar Süper Lig'e renk katar mı?
Göztepe lige renk getirir.
Büyük bir camia. Müthiş bir taraftar kitlesi var ve büyük bir başarı görmemişler ligde. Başarılı olacaklarına inanıyorum.
Tamer Tuna hocaya başarılar diliyorum, önünde önemli bir sayfa açıldı ama şampiyon olan takımlar hemen teknik direktörlerle yollarını ayırıyorlar bence yanlış. Yılmaz Vural'ın emeğine saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
Aynı şekilde Malatya İrfan Buz. İstanbulspor, Ankaragücü… Bir tek Sivas Samet Hoca (Aybaba) ile devam etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA