Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Bu puan sezon başında kaybedildi

Beşiktaş, Fenerbahçe beraberliğiyle şampiyonluk umutlarına ve şansına noktayı koymuştu. Bundan sonra yapılabilecek şey ikincilik mücadelesiydi ama dün Kayseri'de gördük ki Beşiktaş'ın bunu da yapacak gücü artık yok. Şunu söyleyebilirim; Beşiktaş ikinci de olamaz! Ancak Avrupa Ligi yarışında yer alabilir. Ligin kalan haftalarına baktığımızda ya Galatasaray ya da Başakşehir şampiyon olacak, diğeri de ikincilik koltuğunu alacak, bu belli... Üst sıralar için ilk 2 yarışı artık bitmiştir.
Beşiktaş, bu sezon çok sıkıntılı bir süreç yaşadı. Özellikle ödenmeyen oyuncu ücretleri, buna bağlı olarak giden oyuncular, kalan oyuncuların mutsuzluğu ve son olarak da Şenol Güneş'in Milli Takım'la anlaşması Beşiktaş'ın DNA'sını bozdu. Mevcut yönetim de gerekli müdahaleleri yapamadı, düzeltilmesi gereken detayların üzerine gidilmedi. Bunu niye yazıyorum? Beşiktaşlılar şunu bilsinler, takımları aslında bu puanları dün akşam kaybetmedi. Sezon başında yapılamayan planlama, kadroyu koruyamayacak mali yapı esas sorumludur.
Maça gelirsek... Geçen hafta zaten büyük bir travma yaşanmıştı. Ona rağmen Kayseri'de öne geçmenin avantajını kullanamadı Beşiktaş. Oysa her şey kolaylaşmıştı. Maçtan önce Chery sakatlandı, maç içinde de Mensah hastanelik oldu. Aslında Beşiktaş aradığı pozisyonları da bulmuştu. Skoru koruma telaşıyla gelen panik ise bu kaybın önünü açtı. Hikmet Karaman'la 10 haftadır iyi sonuçlar alan Kayseri, ikinci yarıda çok iyiydi. Açıkçası galibiyeti de kaçıran taraflardı. Bundan sonra Beşiktaş bir an önce gerçekçi bir yeni yapılanmaya gidip gelecek sezonun hazırlıklarına başlamalı... Sezon bitmeden gelecek sezonki teknik direktör belirlenmeli. Şenol Güneş de tamamen Milli Takım'a odaklanmak için bence artık affını istemeli. Bu hafta bunun gerçekleşmesini de bekliyorum çünkü görüyorum ki taraftarın da Fenerbahçe maçıyla birlikte hocaya olan güveni tükendi. Bu bir vefasızlık. Bu nedenle ayrılması da en doğru seçenektir. Beşiktaş Guti'yle mi devam eder, yoksa Bilic'i mi getirir, hep beraber göreceğiz. Ya da Lucescu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA