Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Harcama limitleri değişecek mi!

1- TFF Yönetim Kurulu bugün Riva'da yapacağı toplantıda önemli kararlar alacak. En temel konu harcama limitleri.. Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıda kulüpler ve TFF, ortak bir noktada anlaşamamıştı.. Kulüpler Birliği, TFF'den 3 talepte bulunmuştu. Bu taleplerden ilki Koronavirüs salgını nedeniyle %15 olan takım harcama limitinin %40'a yükseltilmesi... İkinci olarak borçsuz kulüplerin transfer ve sponsorluk gelirlerinin 3'te 1'inin değil, tamamının sezonluk harcama limitine eklenmesi talep edilmişti. Ayrıca, Bankalar Birliği dışında özel bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşmalarının, farklı bir muhasebe metoduyla harcama limitine eklenmesini istiyordu kulüpler..
Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ise kulüplere "21 ıslak imza ile gelin, konuyu görüşelim" yanıtını vermişti. O 21 imzayı, kulüpler dün itibariyle toplayamadı. Futbol Federasyonu yönetim kurulunun bugün yapacağı toplantıda limit artırımına gitmeyeceği öğrenildi. Fakat harcama limitlerinin hesaplanma maddelerinde değişiklikler olabileceği bildirildi. Konuyla en yakından ilgilenen takım bilindiği gibi bu konuda büyük sıkıntısı olan Fenerbahçe..

2- EKİM AYINDA BELKİ SEYİRCİLİ!
TFF toplantısında yeni sezonda maçların seyircili olup olmayacağı da tartışmaya açılacak. Eylül ayında tribünlerde seyirci olmayacak. Ekim için ise pandemideki son duruma bakılacak. Kulüpler, tribünlerde %50 taraftar istiyor.

3- YENİ MHK BELLİ OLUYOR
Riva'daki yönetim kurulu toplantısında yeni MHK Başkanı da belli olacak. Zekeriya Alp'ın istifa edip kaçmasının ardından adı en çok geçen isim Serdar Tatlı.. Tatlı ismi, yönetimde oylamaya sunulacak.. 9 yıl Süper Lig'de görev yapan Tatlı, 119 maç yönetti.

4- BAKAN İLE BULUŞACAKLAR
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu hafta TFF Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile bir araya gelecek.. Bu görüşmede kulüplerin ekonomik sorunları ve talepleri masaya yatırılacak.. Kulüpler Spor Toto paylarının artırılmasını istiyor. Yani para!
Bakanlık bu konu için yeşil ışık yakmıştı geçtiğimiz toplantıda (Küme düşmenin kaldırıldığı toplantı) Süper Lig takımlarının buradaki en önemli gerekçesi ligin 21 takım olması ve gelirlerin azalması.. Ayrıca toplantıda yayıncı kuruluş ile yaşanan kriz de masaya gelecek konulardan biri..
Son konu ise vergiler.. Kulüpler pandemi nedeniyle 2020'deki vergi borçlarının uzun süre ertelenmesini ve sözleşmelerdeki vergi oranlarının indirilmesini istiyor. Gelir vergisi oranı %15'ten %40'a çıkmıştı.. Bakalım bu talepler karşılık bulacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA