Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Yönetim huzursuz

Başkan Cengiz'in seçimi gündeme getirmesi camianın sesine kulak verdiğinin göstergesidir. Yöneticiler arasında birbiriyle konuşmayanlar ve istifası cebinde olanlar var
G.Saray'da grupların zaman zaman birbirlerine de muhalefet yaptıklarını biliyorum. Ancak yönetimin seçime gitmesi konusunda ortak akılla hareket ediyorlar

Murat ÖZBOSTAN sordu, Levent TÜZEMEN cevapladı

1- G.Saray Başkanı Cengiz, seçime gitmek istediğini söyledi. Muhalefet seçim hazırlığı yapıyor mu? Kulislerde neler konuşuluyor?
Muhalefet G.Saray'da seçim istiyor. Gerekçe olarak da Cengiz ve yönetiminin yıprandığını, yapacakları icraat kalmadığını düşünüyor. Seçim için birçok kongre üyesinin imza topladıklarını ve mahkemeye başvurduklarını biliyorum. G.Saray üyeleri arasında birbirleriyle diyalog halinde olan gruplar vardır. Bu grupların zaman zaman birbirlerine muhalefet olduklarını biliyorum. Ancak Cengiz'in seçime gitmesi konusunda ortak akılla hareket ettiklerini, hatta güçlü bir yönetim kurmak için çalıştıklarını duyuyorum. Başkan Cengiz'in de seçimi gündeme getirmesi camianın sesine kulak verdiğinin göstergesidir. Ayrıca yönetim içinde birçok kişinin birbirleriyle konuşmadığını da biliyorum. Başkan da yaşananları iyi biliyor. Ceplerinde istifalarını taşıyan yöneticiler, Başkan'a duydukları saygıdan dolayı istifa dilekçelerini sunmuyorlar. Yani G.Saray yönetiminin içinde ciddi bir huzursuzluk var. Muhalefetin sert üslubu yönetimi üzüyor. Pandemi gereği Lütfi Kırdar, G.Saray Lisesi ve Haliç Kongre Merkezi'nde büyük kalabalıkların olduğu ortamda seçim çok zor olur. Eğer Cengiz, gerçekten mali kongre yapıp seçime gitmek istiyorsa en ideal yer G.Saray'ın stadıdır. Hem alanlar geniş hem otopark sorunu yok hem de sosyal mesafe ayarlanabilir...

2- TRİBÜNLER KONTROLLÜ OLARAK AÇILMALI...

Sayın Cengiz maçların seyircili oynanması taraftarı olduklarını vurguladı. TFF de locaları ve statların yüzde 10'unu seyirciye açmak istiyor. Sizin düşünceniz nedir?
Almanya ve Fransa'da birçok maç seyircili oynanıyor. Türkiye'de de kapasitenin yüzde 15'i oranında tribünlere seyirci alınabilir. Localar da kontrollü şekilde hizmet verebilir. Çünkü kulüplerin loca ve bilet satışlarına ciddi ihtiyaçları var. Kulüpler, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile istişare edip uygulamanın hayata geçmesi konusunda bir işleyiş tarzı belirlemelidir. Buradaki tek sorun, taraftarların toplu şekilde ulaşımı kullanmamaları gerekir ya da düşük bir fiyatla maç öncesi bu taraftarlar testten geçirilebilir. Ayrıca TFF'nin basın mensuplarına uyguladığı testi kaldırmasını da doğru bulmuyorum. TFF'nin parası mı yok?

3- BU ŞARTLARDA KİM 3 TRANSFER EDER Kİ!

G.Saray Başkanı, indirim yapmayan iki oyuncudan bahsetti. Bunlar Belhanda ve Feghouli. İki futbolcunun G.Saray'a ihanet ettiğini düşünüyor musunuz?
Başkan Cengiz dahil tüm yöneticiler bu zorlu süreçte iki oyuncunun indirime gitmemesine öfkeliler. Ama bu futbolcular imza atarken ileride indirim yapacakları konusunda bir söz vermemişler ki! Bu yüzden transfer sezonu bitimine kadar yönetim Belhanda'yı göndermek için çok uğraştı. Ama alıcı çıkmadı. Belhanda'yı isteyen kulüpler de G.Saray ile Faslı oyuncu arasında yaşananları bildikleri için düşük bonservis bedeli teklif ettiler. G.Saray yönetimi 1.250 milyon Euro veren Nice'in teklifini kabul etmedi. Feghouli ve Belhanda'nın bonuslarla birlikte G.Saray'a maliyeti 9 milyon Euro'yu buluyor. İki oyuncu da gidecekleri kulüplerde bu kadar yüksek ücret alamayacaklarını bildikleri için gönderilmeleri konusunda sunulan teklifleri reddediyorlar.

4- MERT HAKAN'I ALAMAMAK BECERİKSİZLİKTİR

Terim, transfer için yönetimi hedef alan açıklamalar yapıyor. Neden böyle bir yol izliyor olabilir?
'G.Saray transfer yapmadı' diyenlere katılmıyorum. Emre Kılınç, Arda Turan, Oğulcan Çağlayan, Fatih Öztürk, Omar, Etebo transfer değil mi? Etebo'nun performansı göz kamaştırıyor. Diagne ve Babel de uzun lig maratonunda kullanılacak oyuncular. Taylan da yüksek bir performans sergiliyor. Terim, ısrarla orta sahaya oyunun iki yönünü de oynayacak, tekniği yüksek bir oyuncu istedi. Eğer sezon başı Mert Hakan Yandaş alınsaydı, sorun çözülecekti. Maalesef yönetim bu konuda beceriksiz davrandı. Ayrıca Terim, Onyekuru tipinde bir oyuncu istedi. Stanislav Ivanov ve Bruma'ya teklif götürüldü. Yönetim, UEFA ile yapılan anlaşmanın aralık sonu bittiği için para harcamaktan kaçınıp bu transferleri gerçekleştiremedi. Terim'in bu yüzden yönetime karşı bir kırgınlığı var.

5- MERKEZ HAKEM KURULU 3 MAYMUNU OYNUYOR

MHK skandal kararlara rağmen neden susuyor?
Bazı hakemlerin birbirleriyle iş ortaklıkları var. Örneğin; Malatya-Antalya maçını yöneten Alper Ulusoy ile VAR'da görev yapan Halis Özkahya'nın ortak otel işlettikleri biliniyor. MHK, dedikoduları önlemek için bu atamalara dikkat etmeli. Ayrıca hatalı maç yöneten hakem de cezalandırılmıyor. Serdar Tatlı ve ekibi, her türlü eleştiriye karşı resmen 3 maymunu oynuyor. Hata yapan hakemler maç yönetmeye devam ederse büyük yangın çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA