Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Umudunu da kaybetti

Beşiktaş, öne geçtiği maçlarda rakip 10 kişi kalmasına rağmen üstünlüğünü koruyamıyor? Bunu neye bağlıyorsunuz?
Bunu bu sezon ikinci defa yaşıyoruz.
Beşiktaş'ın bu sezon yapamadığı en önemli şey oyunun temposunu belirleyip kontrolü el almaktı. Bunu tek maçta, geçen haftaki Elazığspor maçının son 30 dakikasında yapabildiler. Ancak dün akşam 1-0 öndeyken gelen beraberliği bununla açıklayamayız.
Bunun tek bir sebebi vardır. Oyunu koparamamak... Yani girdiğiniz pozisyonlarda oyunu iki farka (Bazen iki de yetmiyor Beşiktaş'a) üç farka getirmeleri gerekiyordu. İşte futbolun böyle bir oyun olduğunu Gaziantep, Beşiktaş'a bir kere daha hatırlattı.
Esasında maçın genelinde temposu ve coşkusuyla yenen gole kadar savunma organizasyonuyla oyunu doğru oynayan bir Beşiktaş vardı. Böylesine bir oyunda bile Beşiktaş, skor avantajını bulup rakibine yine yakalanıyorsa bunun şanssızlıkla değil, yeterli oyun gücünün olmadığıyla açıklayabiliriz.
Niang-
Muhammed değişikliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Samet Aybaba'ya yedek kulübesinde oyuna girecek oyuncuyla ilgili bu kadro yapısıyla hiçbir zaman yargılayamazsınız.
Uzun süre ilk defa 11 oynamamış ve çok yorulmuş bir Niang vardı.
Esasına bakarsanız kulübedeki alternatif daha çok olsa Aybaba daha önce Niang değişikliğine giderdi.
Bu puan kayıplarında sizce teknik heyetin hatası var mı?
Karabük maçını bir kenara bırakırsak dünkü maçta teknik adam hatasından dem vurmamız mümkün değil. Beşiktaş bu kulübesiyle ancak oyuncuları değiştirebilir ama oyunu hiçbir zaman değiştiremez.
Bundan sonra Beşiktaş'ın ligdeki durumu ne olur?
Bence fikstür anlamında çok avantajlı gözüken Galatasaray'la Beşiktaş'ın yarışını düşünürsek sadece puan değil, umudunu da kaybeden bir Beşiktaş oldu bu yarışta... Bu tip puan kayıplarında bir şey olmamış gibi yolunuza devam etmek hiç de kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA