Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Eyvah dediği an!

Dün akşamki maçta Beşiktaş ve Sivas'ı taktik anlamda nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sivas ve Beşiktaş oyun anlayışı olarak benzer yapıdalar. Yüksek tempoda bir maç olmasını bekliyordum ama tam tersine bir ilk yarı izledik. Bunun sebebi iki takımın da hücum organizasyonlarının yüksek ve uzun toplara bağlı oluşuydu. Bu yapıdaki bir oyunda ikinci topların kazanılması oyun anlayışının kilit noktasıdır. İki takım da üretkenlikten çok uzaktı. O kadar çok top kaybı yapıldı ki bu ortamda yüksek tempo futbol mümkün değildi. Böyle olunca da çok kısır, hiç gol pozisyonu üretmeden bir ilk yarı geçirdiler.
Rakiplerini n eksik kaldığı maçlarda sıkıntı yaşayan Beşiktaş, bu kez Sivas'ta eksik rakibine karşı kazandı. Kartal şanssızlığını kırdı diyebilir miyiz?
Beşiktaş bu konuda öylesine deneyimler yaşadı ki... Neredeyse rakipten bir kişi atılınca "Eyvah, şimdi ne yapacağız?" der haline geldi. Ama bu matematiksel fazlalık bu sefer avantajına oldu Beşiktaş'ın. Golde Sivas savunmasının büyük pozisyon hatası, oyunu Beşiktaş'ın istediği skora getirdi.
Son 10 senenin en çok pozisyonunu veren Beşiktaş'ı izliyoruz. Bunun nedeni nedir?
12 hafta aradan sonra gol yemediği bir maç oynadı Beşiktaş. İbrahim ve Veli orta ikilisi ile pozisyon vermeme anlamında işini görebiliyor Beşiktaş. Tıpkı Elazığ maçının ikinci devresindeki gibi. Bugün belki birkaç pozisyon verdiler ama geçmişe kıyasla daha doğru bir savunma şeklinden bahsedebiliriz.
Takımda en çok eleştirilen isimlerin başında gelen McGregor'un Sivas'taki performansını nasıl buldunuz?
Çok eleştirilen McGregor belki de en iyi maçını oynadı dün akşam.
Devre arasında büyük umutlarla transfer edilen Niang, siyah-beyazlılara hücumda beklenen katkıyı sağladı mı?
Niang'ın potansiyelinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Yüzde yüz hazır değil. Almeida'nın olmadığı bir yerde Beşiktaş kesinlikle bu tip bir santrfor kullanmak zorunda. Bence Niang önümüzdeki haftalarda skor katkısında da bulunacaktır.
Hakem Çağatay Şahan'ı nasıl buldunuz?
Yönetimi için olumlu şeyler söylemek çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA