Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

21 puana Samba yaparız

Milli Takım'ın hala ikincilik şansı var mı?
Şansımızı çok zora soktuğumuz sonuçlar aldık.
Ama şu iki maçta eğer 6 puan yapabilirsek tabloda çok daha umut veren bir görüntü içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Çünkü rakiplerin oynayacağı maçlar da çok önemli olacak. Yeter ki biz 6 puan alalım.
Abdullah Avcı'nın şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türk Milli Takımı'nda görev alacak teknik adamların en az bir turnuva oynamaları gerektiği inancındayım.
İstenen sonuçlar alınmasa dahi (özellikle milli takımlar için söylüyorum) eğer oyun felsefesinden memnunsanız o zaman o teknik adamın arkasında durabilir ve sadece sonuçlarla değerlendirmemiş olursunuz. Abdullah Avcı'nın geleceği Brezilya'ya gidip gidemeyeceğimiz kesinleşince kamuoyunda değerlendirilecektir.
Andorra ve Macaristan maçlarında istediğimiz sonuçlar çıkmazsa Milli Takım teknik kadrosunda bir değişiklik olabilir mi?
Teknik adamınızın oyun felsefesine ve teknik bilgisine güveniyorsanız istikrar için devam edebilirsiniz.
Buradaki tek ölçü teknik adamınıza inancınız var mı olacaktır. Tabi federasyonda bunu değerlendirebilecek bir jüri var mı bu tartışılır.
Kalan 6 maçımızı da kazanırsak sizce playoff'a kalabilir miyiz?
Artık öyle bir durumdayız ki sadece bizim yaptıklarımız değil rakiplerimizin neler yaptığı da çok önemli.
O yüzden 6'da 6 yapsak dahi rakiplerin ne yaptığına dönüp bakmak zorundayız. Benim şahsi düşüncem 21 puanın bizi Brezilya'ya götüreceği.
Arda Turan'ın, "Kuralar çekildiğinde favori değildik. Öncelikle ne olduğumuzu bilmeliyiz" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Doğru ve gerçekçi bir futbol bakışı olmuş.
Bunu kesinlikle 'güvensizlik, böyle düşünürseniz başarı gelmez' cümleleriyle eleştirmemek lazım. Türkiye'de futbol penceresinden bakıp gerçekleri söyleyince korkak ilan ediliyorsunuz.
Tabii ki başarı için büyük hedefler ve hayaller kurmak önemli ama bunlar gerçekçi olmadığı sürece kendi gelişiminize sekte vurursunuz.


Beşiktaş'ta geleceğe yatırımın izlerini göremedik

Fikret Orman'ın Avrupa açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
İşin mali tarafını biz dışarıdan bilemiyoruz. Avrupa'ya gidememek Beşiktaş için çok önemli. Bu "3 sene Avrupa'ya gitmeyelim" sözüyle açıklanamaz. Beşiktaş sezon başında ilk hedefini geleceğin takımını yaratmak olarak açıkladı ama son maçtaki yaş ortalaması 28. Bu takım bu dönemin hedefleri için bir takımdır, geleceğin değil. Bu takımda geleceğe yatırımın izlerini bu sene göremedik.
Beşiktaş, önümüzdeki sezon da Avrupa'ya gidemezse elindeki yıldızlarını takımda tutabilir mi?
Hiç kolay değil. Onlar da kendi kazanımlarını değerlendireceklerdir. Ama her oyuncu Avrupa sahnesinde yer almak ister. Kalıp kalmayacakları gelen taleplere göre ortaya çıkacaktır.
Samet Aybaba size göre başarılı mı?
Hep şunu söyledim: Bir teknik adam veya performans ilk yarı ve ikinci yarıyı olarak değerlendirilmeli. İlk yarıya baktığımızda başarılıydı Beşiktaş. Çabuk oynayan ve önde çoğalan bir oyun tarzı vardı. Ama futbolda her zaman en sonuna bakılır. Zaman zaman başarılı sonuçlar alabilirsiniz ama finali yapmak oyun gücü ve takım ister. Bu değerlendirmeyi lig sonunda yapmak doğru olur.
Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı var mı?
Çok kritik dönemde puanlar kaybetti Beşiktaş. Bence artık şampiyonluk şansı yok denecek kadar az Beşiktaş için. Yarış artık Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçecek gibi görünüyor. Burada önemli olan Beşiktaş Şampiyonlar Ligi hedefini kovalamalıdır. Çünkü gördük ki Avrupa'nın dışında olmak Beşiktaş'a çok şey kaybettiriyor.

Galatasaray doğru oynarsa...

Birçok kesim Galatasaray'ın Real Madrid karşısında şansı olduğunu düşünüyor. Siz bu yorumlara nasıl bakıyorsunuz?
Galatasaray'ın Real Madrid'den daha az şanslı olduğunu düşünmüyorum. Şansı vardır. Futbolda bazı doğru oyunlarla sizden çok daha güçlü takımları yenebilirsiniz. Futbolun en önemli esprisi de budur; oyunu doğru oynamak. Baktığımızda tabii ki Real Madrid'in favori olduğunu söyleyebiliriz. Umuyorum ki oyun kelimesi içindeki her türlü olabilirlik Galatasaray'ın lehine olur.

F.Bahçe büyük zorluklar çekti

Fenerbahçe yine taraftarı yüzünden UEFA Ceza Kurulu'na sevk edildi. Bu durum Türk futboluna zarar veriyor mu?
Elbette veriyor. Fenerbahçe taraftarı bu sene F.Bahçe'nin Avrupa macerasında oynadığı maçları izlemeyecek de neyi izleyecek? Bunun çok büyük zararını gördü Fenerbahçe. Özellikle seyircisiz maçlarında büyük zorluklar çektiler. Bunları sadece başarı için değil futbol zevki için de söylüyorum. Bunun artık tekrar yaşanmaması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA