Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Orman'ın hatası var yanlışı yok

SORU-CEVAP

Beşiktaş'ın yeni başkanı yarın belli olacak. Fikret Orman ve Serdal Adalı kıran kırana bir seçim süreci yaşadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bir süre önce de söyledim, bana göre değişen bir şey yok. Bir haftadır projeler anlatılıyor, transferlerden bahsediliyor. Fikret Orman'a geçtiğimiz kongrede böyle bir mali bilanço ve tabloda başkan sorumluluğu alması ve daha ilk dönemi tamamlanmadan tüzük değişikliğinden dolayı böyle bir seçime gidilmesi nedeniyle seçim adaleti açısından bir delege olarak bir dönem daha şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Fikret Orman yaklaşık 14 aylık süre içinde bana göre bazı sportif kararlarında ve söylemlerinde hatalar yapmış ama Beşiktaş'a yanlış yapmamıştır. O yüzden seçim adaleti olarak (Görev süresini tamamlamamış olduğu için) bir dönem daha Fikret Orman'a görev verilmelidir.
Şike dosyasında adı geçen Serdal Adalı'nın adaylığı için ne düşünüyorsunuz?
Umuyorum Serdal Adalı UEFA sürecinden aklanarak çıkacaktır. Bunu gönülden temenni ediyorum. Ancak sonuç netleşmeden başkanlık yarışının içinde olmak UEFA ile hesaplaşması bir yana kendi kendine hesaplaşmasından sonra çok dikkatle vermesi gereken bir karardır.

POPÜLER İSİMLER ÜZERİNDEN YARIŞILMAMALI

İki aday da yıldız isimleri gündeme getirdi. Fikret Orman Ronaldinho, Serdal Adalı ise Eto'o'yu istiyor. Bunlar gerçekçi yaklaşımlar mı?
Beşiktaş'ın mali tablosu içinde gerçekçi gözükmüyor. Beşiktaş bunu daha öncede Simaolar, Quaresmalar, Gutiler'le yaptı.
Yıldız transfer politikası Beşiktaş'ta hiç başarılı olmadı. İki adayın popüler isimlerle başkanlığa talip olmasını doğru bulmuyorum. Popüler isimleri transfer vaadiyle başkanlık talep etmek artık geçmişte kalmıştır. Kulüp organizasyonları artık böyle değildir. Buna çok dikkat etmek lazım. Oyuncu planlaması takımın kurulumunda en önemli şeydir ama bunu popüler isimlerle değil bir planlamayla sunmaları gerekir. Bunları geçmeliyiz artık. Sportif başarının birinci maddesi gerçekçi bir oyuncu planlamasıdır. Delegelere bu konuda projeleri varsa bunları anlatmaları gerekir.
Beşiktaş'ın hala bir hocası yok. Seçim süreci bu işi sekteye uğrattı. Sizce bu süreçten Beşiktaş zarar gördü mü?
16 Haziran'a kadar mevcut yönetimin transferleri resmileştirmemesi kadar doğal ve doğru olan bir davranış yok. Bunu sekteye uğrama olarak düşünmemek lazım.

OYUNCU PLANLAMASI ÖNDER ÖZEN'İN İŞİ

Fikret Orman, Önder Özen'i sportif direktör yaptı. Oyuncu planlamasını da onun üzerinden geçirmelidir. Yani takımın oyuncu planlamasını gelecek teknik direktör değil sportif direktörler belirleyecektir. Zaten sportif direktörün de en önemli misyonu budur.

TÜRK FUTBOLU İÇİN YIKIM OLABİLİR

Takımlarımız Fenerbahçe ve Beşiktaş, Avrupa'dan büyük bir ceza riski ile karşı karşıya... Ne düşünüyorsunuz?
Birincisi çok korkuyorum çünkü futbolumuz tekrar çok farklı yerlere gidebilir. Geçtiğimiz iki sene içinde bu olayın bitmiş gibi gözükmesi hepimizi farklı yerlere ve düşüncelere çekti. UEFA Disiplin Kurulu'na gönderilişleri bile bizim bu süreçten sonra beklemediğimiz bir gelişmeydi. Eğer bir ceza gelirse Türk futbolu tüm birimleriyle buna nasıl bir refleks gösterecek bunu ben de çok merak ediyorum. Aynı zamanda çok tehlikeli buluyorum. Artık büyük kulüplerimizin camia ve mali olarak Avrupa'nın dışında kalması mümkün değil. Bu Türk futbolu için büyük bir yıkım olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA