Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Muslera&Drogba...

Çok kaliteli bir kaleci olduğunu bir kere daha kanıtlayan ve sezona çok iyi başlayan Muslera, Galatasaray'ın Süper Kupa'yı kazanmasında büyük pay sahibi oldu. Her zaman kalecinin maç aldığından bahsedilir; tabii ki Galatasaray özellikle ikinci yarıda üstün olan taraftı. Ancak pozisyon ve skor açısından bu maçta sarı-kırmızılıları öne taşımada en önemli katkı Muslera'dan geldi. Kaleden, oyunun diğer tarafına geçecek olursak Drogba farkından bahsetmemiz gerekir. Benim bu transferde ilk günden itibaren "Acabam" vardı. Ama Fildişili yıldız öyle bir futbol karakteri, öyle bir oyun iştahı sergiledi ki... Böyle devam ederse Galatasaray için önemli bir fark yaratacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Aradı, araştırdı, zorladı ve golünü buldu. Bu yaşta oyunculuk kalitesinden çok fizik kalitesi ile fark yaratmak herkesin harcı değildir. İşte Drogba, Süper Kupa'da bunu yaptı. Selçuk İnan'ın çok başarılı olmadığı maçta, Melo bana göre daha çok öne çıktı.

Mert Günok zoru başardı

Fenerbahçe'de de sahanın en iyisi kaleciydi. Kalecilikte arasıra oynayıp başarılı olmak hiç de kolay iş değildir. Çünkü bu işte başarılı devamlılıktan geçer. Mert, fazla oynama şansı yakalayamamasına ve devamlılığı olmamasına rağmen, kendisini hazır tuttuğunu gösterdi. Konsantrasyonu üst düzeydiydi. Fenerbahçe'nin iyilerini değerlendirirken, maçı ilk ve ikinci devre olmak üzere ayırmak gerekiyor. Atılana kadar Alves (Bu arada performansıyla bundan sonraki maçlarda başarılı olacağını gösterdi), savunmadan çok oyun oluşumuna katkısıyla Hasan Ali ve sadece ilk yarıyı baz alırsak Emre, Fener'in öne çıkan oyuncularıydı. Ancak ikinci yarı ve uzatmanın ilk devresinde tamamen savunan ve oyuncu kovalayan bir Fenerbahçe olduğu için, öndeki futbolculardan bahsetmet çok zor. Bu nedenle oyunu 0-0'la uzatmaya taşıyan Fenerbahçe savunması başarılıydı diyebiliriz. Skor 1-0'a geldikten sonra ise açılan ve tamamen kumara dönen oyunda, bu işi emeği ile yapan Kuyt fark yaratma çabasındaydı.
Ben bu maçın başında da oyunun değil, oyuncuların skoru belirleyeceğini söylemiştim. Bana göre bu oyuncular Galatasaray adına Muslera ve Drogba idi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA