Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Değişim ve ilk maç

Hep yeni sezonda ilk maçlardan ligin genelinde ne olacağına dair öngörüler beklenir. Beşiktaş-Trabzonspor maçında neler gördüğümüzü geçen seneyle oyuncu bazında farklar neler penceresinden anlatırsak, Beşiktaş adına Hutchinson ve Tolga'nın olduğunu söyleyebiliriz.
Oyuna gelince; Bilic'in sezon başından beri ilk ele aldığı iş olan savunma organizasyonu dün Beşiktaş'ın ilk resmi maçında çok net ipuçları verdi. Geçen senenin Beşiktaş'ında hızlı hücumdan ve savunma zaaflarından bahsederken, bu senenin ilk maçında takım şeklini koruyan ve doğru mesafelerle pozisyon bilgisini oturtmaya çalışan Bilic'in takım savunması anlayışı vardı. Bunun yanında genelde oyunu kontrol altında tutan, çok etkili olmasa da yine de üretebilen bir Beşiktaş izledik. Maçın Beşiktaş için özeti ise oyunu çok rahat koparabildi. Dentinho'nun Bilic'le gelen 11 şansını iyi kullanmadığını söyleyelim. Çünkü Dentinho'nun geniş alanda takım oyunundan çok anlık pozisyonların oyuncusu olduğunu gördük. Zaman zaman kullanılacağını ancak oynama devamlılığının çok olmayacağını düşünmüyorum. Beşiktaş açısından ilk maçtaki izlenimim olumlu.

İPUÇLARI
Trabzonspor'a bakarsak; geçen sene hiç de fark yaratamadığı kadroda büyük değişiklikler yapmayarak sadece teknik direktör değişikliğine gittiler. "Aynı oyuncularla ben daha fazla işler yaparım" olayı futbolda kolay gerçekleştirebileceğiniz bir şey değildir. Geçen seneki kadroyla kıyaslandığında güçlenen bir Trabzon yerine, tam aksine Malouda transferine rağmen çok da olumlu ipuçları veremediler. Gerek oyuncu gerek oyun bazında. Belki Trabzonspor'un gündeminde bir santrfor transferi var ama ben savunmada da çok zaafları olduğunu düşünüyorum. İlk maçın bize ipuçları, iyi başlayan Beşiktaş ve aynı kadroyla fark yaratamayan bir Trabzonspor'du. Ama dediğim gibi bu ilk maç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA