Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyunun mağlubu olmak...

İki maçı da göz önüne aldığımızda F.Bahçe'nin en büyük eksikliği neydi?
Fenerbahçe'de sezon başından beri Ersun Yanal kafasındaki oyuna karar verebilmiş değil. Bu F.Bahçe'nin şu ana kadarki genel görüntüsü. Arsenal'e karşı ilk maçta stratejik bir oyun sergileyebilirsiniz ki, Kadıköy'de ilk devreyi böyle oynadı F.Bahçe. İkinci devrede öne doğru çıkıp biraz oyundan uzaklaşınca da skor 3-0'a geldi. Bu bir stratejik seçimdi. Ama farklı kaybedilen ilk karşılaşma sonrası rövanşta, oyunu doğru ve mantıklı oynamaktan çok, 3-4 gol yapacağınızı hayal ettiren macera oyunu sergilemelisiniz. Kontrollü oyunun size bu saatten sonra kazandırabileceği hiçbir şey yoktur. Fenerbahçe rövanşta bunu hiç denemedi. Zaten iki maça da baktığınızda kalenizde 5 gol gördüğünüz ve gol bulamadığınız bir tablo ortaya çıktı.

Ersun Yanal'ın kadro tercihleri, hakkında ne düsünüyorsunuz?
Öncelikle Selçuk'tan vazgeçmek gerekir. Bu vazgeçişi Ersun Yanal değil oyunun başında hiçbir bölümünde denemedi. Belki farkla skordan korktu. Ancak takımları oyunun mağlubu olmak, skorun mağlubu olmaktan çok daha fazla demoralize eder.

CAS'tan olumlu bir karar çıkarsa F.Bahçe sizce gecen sene Avrupa Ligi'ndeki başarısını tekrarlayabilir mi?
Başarısından çok Avrupa'ya katılabilmek çok daha önemli Fenerbahçe için. Geçen yıl yarı finali gördüğü için Fenerbahçe'nin sportif hedeflerini daha yüksekte tutması kadar doğal bir şey yok. Ancak sezon başından beri bu seviyede başarıyı getirecek bir oyun hiç izlemedik. Geçen senenin yarı final oynayan Aykut Kocaman'ın takımında tempo ve pas trafiği çok fazla yoktu ama, doğru takım şekliyle savunan ve zaman zaman öne giden bir Fenerbahçe oyun yapısı vardı. Bugün için Ersun Yanal, kafasında ne oynayacağı konusunda net karar verebilmiş bir teknik direktör tablosu çizemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA