Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bilic ve yapmak istedikleri

Ligde üçüncü maç, üçüncü galibiyet. Dokuz puan ve sonuçları bir kenara bırakırsak, ligin akışı için en önemli şey, doğru oyun. Bu kazanılmış maçlardan çok daha önemli.
Beşiktaş'ın 4 yıldır ilk defa lig lideri olduğunu görüyoruz. Bu Beşiktaş psikolojisinde 3. haftada da olsa önemli. Özgüven, yapabilirlik ve hedeflerin büyümesi için, yani şampiyonluk için önemli bir başlangıç. Peki bu doğru oyunun teknik anlamda en göze çarpan bölümü ne diye sorarsak, öncelikli olarak savunma organizasyonunun doğru yapılanması. Özellikle Veli'nin ön liberodaki verimi ve performansı; Hutchinson'un birçok mevkide oynayabilmesi, Serdar Kurtuluş'un çok etkili olmasa da savunmada Hilbert'ten daha dengeli kalışı ve oyundaki önceliğini buna veren Bilic'in bakışı. Bu çok önemli Beşiktaş için.

ÖZGÜVEN KAZANM IŞLAR
Bana göre çok rahat bir galibiyetten söz ediyoruz. Bu rahat galibiyetin en önemli maddesi de Beşiktaş'ın sadece bir pozisyon vermesi. Tabii ki Beşiktaş, lig maratonunda G.Antep gibi rakiplerle çok karşılaşacak. Bu fotoğrafları çok görecek. Burada dar alan becerileri ve kenar oyunları yapabilen futbolcular çok önemli. Bugün kanatların çok iyi kullanıldığını söyleyemesek de Beşiktaş artık bu tip oyunculara özgüvenleriyle birlikte sahip görünüyor. Buna en çok ihtiyacı olan Gökhan Töre'yi 90 dakika oyunda tutması, Muhammet'e duran topun arkasına geçip o vuruşu yaptırması, Bilic'in oyuncuya bakışındaki doğruyu gösteriyor. Bu da çok önemli Beşiktaş için.
Gaziantepspor penceresinden baktığımızda da kırmızı-siyahlılar gerçekten kadro anlamında çok zor durumdalar. Daha ligin üçüncü haftasında ancak 4 oyuncu oturtabildikleri bir kulübeleri var. Bu çok şey anlatıyor Gaziantepspor için. Önemli oyuncuları olmasına rağmen.
Beşiktaş camiası için; yıllardır özledikleri ve bekledikleri yarışın içinde olabilme hayali, yavaş yavaş çok gerçekçi ve ulaşılabilir olmaya başlıyor.

Maçın Adamı: FERNANDES

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA