Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Esas olan ligdeki performanslardır

İki takımı kantara koyduğunuzda derbiden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Tabii şu an için Beşiktaş çok ağır basıyor gibi gözüküyor. Ancak bu sadece ligin dört haftalık performansları göz önüne alınarak ve Olimpiyat Stadı'nda 75 bin Beşiktaşlı'nın olacağı düşünülerek yapılan bir tahmin. Beşiktaş'ın karşısında geçen sezonki kadrosuna fazla takviye de yapmamasına rağmen bu kadrodan fazla futbolcu kaybetmeyen bir Galatasaray olacak. Beşiktaş favori gibi dursa da avantajlı yanları olsa da saha içinde çok denk iki oyun bekliyorum. Beşiktaş'ın ne yapabileceğini özellikle savunma organizasyonunda nasıl oynayacağını az çok tahmin edebiliyorum. Ama skorda belirleyici olan deplasmandaki Galatasaray'ın, Beşiktaş'ı nasıl karşılayacağıdır. Bu bence pazar günkü oyunun en kilit noktalarından birisi olacak. Maçın temposunu da belirleyecek olan anlayış budur.

6-1'lik Real Madrid hezimeti Galatasaray'ın sahadaki performansını nasıl etkiler?
Beşiktaş-Galatasaray derbisi, başka seviye maçı. Galatasaray'ı esas etkileyecek olan şey ligdeki performansı. Beşiktaş'ın olası galibiyetinde puan farkı 9'a çıkacak. İçinde bulunduğu psikolojik ortamı da hesaba katarsak Galatasaray için gelecek hiç kolay olmayacak. Son iki yılın şampiyonu Galatasaray'ın hedefleri ve geleceği adına benim ve hiç kimsenin beklemediği kritik 5. hafta yaşayacağız.

Terim Real Madrid maçında bu sezon ilk defa yan yana oynayan üç savunmacıya görev verdi. G.Saray'dan derbide nasıl bir kadro bekliyorsunuz?
Ortada matematiksel bir gerçek var... Kurallar gereği sekiz yabancı olamayacak. Bu yüzden Galatasaray, Real Madrid maçından farklı bir kadroyla sahaya çıkacak. Real Madrid maçının 6-1'e gidişi, oyundan çok oyuncu farkından kaynaklandı. Gerek Galatasaraylı futbolcuların hataları, gerekse karşı takımdaki oyuncuların becerileri bu sonucu getirdi. Pazar günkü derbinin sonucunda oyun belirleyici olacak. Özellikle de Beşiktaş için. Teknik anlamda yaratılan fark, Beşiktaş'ın en büyük silahı. Bu farkı sadece Bilic'in değil, Bilic-Önder Özen ikilisinin yarattığını düşünmek lazım. Ancak Bilic'in futbola bakışta önceliği olması, teknik adam olarak yorumu ve özellikle savunma organizasyonu kısa vadede Beşiktaş farkı yaratmıştır.

Maçın kilit isimleri kimler olur?
Beşiktaş'ta Fernandes, artık arkadaşlarıyla başrolu paylaşabiliyor. Buna rağmen kilit isimler arasında başrolde yer alacaktır. Fernandes'in yanı sıra Olcay ve Almeida olacaktır. Galatasaray'da ise klasik ikili, bu maça uygun ikilidir. Yani Burak Yılmaz ve Selçuk İnan. Onlarla birlikte Melo...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA