Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Başaracak gücümüz var

"Brezilya'ya gitme şansı bitti" denen Milli Takım, Fatih Terim'le adeta kendi küllerinden doğdu. Hollanda karşısında şansımızı nasıl görüyorsunuz?
Milliler için küllerden doğulan en önemli maç Romanya deplasmanında alınan galibiyetti. Andora ve Estonya maçları da kazanıldı ancak Fatih Terim'in yarattığı en büyük fark Romanya maçı oldu. Ama öyle bir son maçla karşı karşıyayız ki rakibimiz Hollanda ve biz galip gelme zorunluluğundayız. Bence yapılacak en büyük iş bu olacak.
Hollanda, grup liderliğini garantilemiş olsa da maçı kazanmak isteyecektir. Elbette garantilemeleri bizim için küçük de olsa bir avantaj ama futbolun ruhu galibiyetle kuruludur. Bunu da ancak gerekenleri başarırsanız yaparsınız, yoksa Hollanda'nın garantilemiş olması bize bir şey sağlamaz.

Bazen psikolojiyle kazanılır

Milli Takım, Hollanda karşısında kendine yetecek ve play-off kapısını açacak skoru almak için nasıl bir futbol oynamalı?
Oyun doğruları çok önemli ama bu tip final maçlarında bazen psikolojiyle kazanırsınız. Futbolda bazen yetenekler değil kişilikler karar verir. Bu da o maçlardan biri. 90 dakika boyunca çok önemli dönemeçler olacaktır. Bence bunu başarabilecek kadromuz var.
Romanya, Estonya karşısında averaj olarak kendine yeten skoru alabilir mi?
Bu tabii ki ihtimal dahilinde. Estonya'da olsa çok zor derdim ama maç evlerinde olduğu için oyun Romanya'nın istediği skora açık. Bu maçta en önemli şey ilk golün kaçıncı dakikada geleceği. Erken bir gol hiç istemediğimiz sonuçları doğurabilir.

Bu jenerasyon bunu yaşamalı

Hollanda'yı geçtiğimiz taktirde play-off'ta zorlu ekipler bizi bekliyor. Milliler, bu rüyayı gerçeğe çevirebilir mi?
Play-off oynama hakkı elde edersek öyle bir noktadan gelmiş olacağız ki... Zaten Hollanda'yı yenerek playoff'a kalacağımız için o aşamada da onlardan güçlü bir ekiple karşılaşmayacağız.
Ben özellikle bu jenerasyonun bu yaş döneminde bir şampiyona oynamasını istiyorum. İki mevki hariç bence çok önemli bir jenerasyona sahibiz. Bu yüzden onların uluslararası bir turnuvada boy göstermesini çok istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA