Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Dramatik

Beşiktaş, Karabük'te çok önemli 3 puanı bıraktı. Ben zaten bu maç öncesinde de Beşiktaş'ın şampiyonluk iddiası olduğunu düşünmüyordum. Hedef tamamen Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilmek için G.Saray ile yapılan ikincilik mücadelesidir. O anlamda değerlendirdiğimizde gelecek haftalarda çok aranacak 3 puan kaybedildi dün gece. Bu sonuç G.Saray'ı psikolojik olarak da çok olumlu etkileyecek. Daha oynamadıkları halde Beşiktaş'ın aldığı bu yenilgi Galatasaray'ı kafa olarak çok rahatlattı.
Oyunun genel bir değerlendirmesini yapacak olursak, kendi sahasında oynamasına rağmen Karabükspor'un 70 dakika topun arkasına geçerek ikinci bölgede beklemesi oyunun akışını çok etkiledi. Beşiktaş bu dar alanda, özellikle de Oğuzhan'ın çıkması sonrası üretkenlik sağlayamadı. Almeida'nın oyuna girmesi de hiçbir fark yaratmadı. Son 20 dakikada Karabük vitesi artırıp daha önde basınca golü buldu. Tabii ki golün de son dakikada olması Karabük adına büyük şanstı. Beşiktaş için dramatik olansa kendi kiraladığı oyuncusunun yani Eneramo'nun golüyle mağlup olmasıydı.
Bilic'in tercihleri arasında beni en çok Atiba Hutchinson'un sağ önde oynatılması şaşırttı. O bölgenin oyuncusu normalde Gökhan Töre'dir. Onun olmadığı zamansa Bilic, Holosko'yu kullanıyordu. İkisi de sakat olunca Bilic, Atiba'yı kullandı. Ama Atiba tamamen farklı bir oyun stiline sahip. Atiba'nın o bölgede yapacağı tek şey topa sahip olup pas yapmaktı. Rakibin arkasına hiç geçemedi, hiç etkili orta yapamadı. Atiba çok kullanışlı olabilir ama fark yaratacağı yer kesinlikle orası değil. Bunu da dün net şekilde gösterdi. Bu anlamda Bilic'ten daha yaratıcı bir tercih beklerdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA