Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Dün akşam değil geçen hafta

Dün akşamki maçtaki oyun, Beşiktaş adına ligin aslında geçen hafta bittiğini gösteriyordu. Bunu kabullenmiş bir Beşiktaş gördük sahada. Tempo, istek ve ikincilik hedefinin hala olduğunu göstermek adına hiçbir şey yoktu Beşiktaş'ta. Gençlerbirliği penceresinden baktığımızda ise takımın hiçbir iddiasın olmadığını, Beşiktaş'ın kolaylıkla kazanacağını düşünüyordu çoğu kimse. Futbolun sadece kendisi de kazanmak için yeterlidir.
Çünkü bu oyunun ruhunda bu vardır. Kazanma odaklı bir oyundur.
Dün akşamdan aklımızda kalanlar hakemlerin artık elle top arasındaki ilişkiyi net olarak bir kez daha ortaya koymaları gerektiğini gösteriyor. Bu çarpmayı penaltı olarak değerlendiriyorsanız ele çarpan her pozisyona penaltı kararı vermelisiniz. Bir de Oğuzhan'ın maçın son dakikasında rakibine attığı anlamsız tekme var. Neden, niçin, niye?
Ve kaçan penaltı... Akılda kalanlar bunlar.
Tabii bütün bir sezonun başarı- başarısızlık değerlendirmesini, neler olduğu, neler olabileceği ayrı bir yazı konusu muhakkak. Bunu da ilerde paylaşırız. Ama eğer üçüncüyseniz başarısızsınız demektir. Bu yargıya varmak hiçbir zaman birçok şeyin değişeceği sonucunu getirmez. Çünkü geçen yıl atılan adımlar bir projedir ve bunun devamlılığı sağlanmalıdır.
Bir de Slaven Bilic hakkında birkaç şey söylemek gerek... Dün maçtan önce ısınırken Veli Kavlak'ın sakatlığı sonrası bir daha gördük ki takım yapısından hiçbir zaman vazgeçmiyor. Veli ile Oğuzhan çok farklı oyuncular olsa bile aynı yerde kullanabiliyor. Esas olan oyun sistemi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA