Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bir taç, bir korner!

Beşiktaş, bir kez daha Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kendi sahasında oynadığını hissetmeden, hissettiremeden bir İstanbul maçı oynadı. Ben futbolu sayılarla anlatmayı hiç sevmeyen, hatta sayılarla anlatılacağına inanmayanlardan biriyim.
Ama dün akşamki maçta ortaya çıkan rakamlara baktığınızda Beşiktaş-Ç.Rize maçının kısa bir özetini ortaya koyduğunu gördük rakamların.
İlk yarıda Beşiktaş'ın attığı şut sayısı: 3, kaleyi bulan şut sayısı ise: 0... Rizespor'un şut sayısı: 4, kaleyi bulan şut sayısı:
1...
Yani hiç pozisyon üretilemeden bir 45 dakika oynandı. Mücadele edildi, paslar yapıldı, koşuldu ama tekrar vurguluyorum, tek tehlikeli pozisyon çıkmadı. Böyle oyunların gol yolu duran toplardır. Rize taç attı, gol oldu. Beşiktaş korner attı, maç 1-1 oldu. İşte bence dün akşamki maçın, özeti buydu. Evet, ikinci yarıda tempoyu artırdığını söyleyebiliriz Beşiktaş'ın ama üretkenlik aynıydı.
Oyuncuların bireysel performansına baktığımızda tablo daha da kötü.
Beşiktaş'ın santrforu Cenk, maçı tek bir kafa vuruşuyla tamamladı.
O da çok kötü bir vuruştu. Veli-Atiba orta sahasından hücum organizasyonu çıkmadı.
Burada Oğuzhan'ın eksikliğini vurgulamamız gerek. Yeni transfer Sosa katkı sağlar mı bunu da göreceğiz.
Arsenal maçlarından sonra söylediğimiz bir şey vardı. Takım bu maçları ölçü alıp, "Arsenal'e böyle oynuyorsak, ligde çok rahat oynarız" düşüncesine kapılırsa kötü olur diyordum. Bunu da gördük. Lig aynen böyle başladı Beşiktaş için. Ayrıca ilk iki haftayı değerlendirdiğimde Ç.Rize oyun anlamında ligin en yetersiz takımı görüntüsünde. Tabii ki büyük resme baktığımızda puan kayıpları olacaktır ama böylesi maçlarda olmaması Beşiktaş'ı yukarılara taşıyacaktır. Şunu belirtmek isterim.
Artık Beşiktaş'ın yapması gereken 3 puan serisidir. Çünkü ligin seri yapma zamanı geliyor.


Artık Beşiktaş'ın yapması gereken 3 puan serisidir. Çünkü ligde seri zamanı geldi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA