Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Konsantrasyon yoksunu Kartal!

Beşiktaş adına Tottenham maçındaki oyunun ve galibiyetin iki farklı şekilde yansıyabileceğini düşünüyorduk Balıkesir maçı öncesi. Ya Beşiktaş'ın kendine ve oyuna güvenini getirecekti ya da Perşembe günü oynanan oyundan ve skordan tatmin olmuş ve konsantrasyonu olmayan bir takım izleyecektik.
Tottenham maçı kadrosundan 3 farklı oyuncu olsa da bana göre ikincisi oldu ve konsantrasyon ve oyuna katılım anlamında çok da istenilen seviyede değildi Beşiktaşlı futbolcular. Çok pozisyon vermediler Balıkesir karşısında ancak pozisyon da üretmediler.
Ama futbolda klişe bir söylem vardır ya kötü oynasanız da bazen kazanmak önemlidir. Dün gece öyle bir oyun oldu Beşiktaş için. Bu söylemimdeki kötü oyun pozisyon vermekten değil, etkisiz oynamaktan geçiyor. Beşiktaş'ın dünkü performansını ancak böyle anlatabiliriz.
Teknik direktör Slaven Bilic'in ilk 11 tercihi üzerinden konuşacak olursak, Tottenham maçındaki ikinci yarıda yapılan değişiklikler yani Sosa ve Oğuzhan'ın birlikte oynaması ve 4-1- 4-1'e dönüşün Beşiktaş'ın ileriki haftalarda ideal kadrosuna dönüşeceğini söylemiştik. Balıkesirspor maçında da bunu gördük. Bilic, Oğuzhan ve Sosa'yı birlikte oynattı. Sosa dün sakatlanıp çıktı. Ama dediğimiz gibi Veli-Atiba orta sahasından Sosa ile Oğuzhan'lı orta sahaya geçişi daha sık göreceğiz.
Ayrıca üzerinde durulması gereken en önemli pozisyon ise Ersan'ın Sercan'ı düşürmesiydi. Burada kartın rengi sarı değil, kırmızı olmalıydı. Bu sonucu değiştirir miydi bilemem ancak Beşiktaş'ın 10 kişi kalması oyunu etkilerdi.
Beşiktaş yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Bundan sonra Beşiktaş için önemli olan iç saha maçlarını nerede oynayacağının kararının verilmesidir.
Bu sorun bir ön önce çözüme kavuşmalıdır. Lig yarışında siyahbeyazlı takım adına çok belirleyici olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA