Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Terim, tecrübeyi seçti

A Milli Takım'da çok sayıda sakat isim var. Bu eksikler Ay-Yıldızlıları nasıl etkiler?
Bu kadar çok sakat, Milli Takım için büyük bir sorun. Farklı farklı takımlardan oyuncuların sakat olarak gelmesi işimizi zorlaştırır. Buna karşı avantajı ise geniş bir yelpazeden oyuncu seçmenizdir. Sakat oyunculara baktığımızda önemli mevkilerde, önemli eksikler var. Fatih Terim'in işi gerçekten çok. Ama Fatih Hoca, bir şekilde bunu takıma hissettirmeden diğer alternatifleri kullanarak en iyi kadroyu sahaya sürecektir.

Fatih Terim'in Hamit Altıntop hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Forvetimiz yok. "Son maçında 3 gol atan Semih de çağrılabilirdi' yorumları var.
Fatih Hoca'nın kafasında bir oyun şekli var. Bu oyunda, Semih'in yeri var mı, Hamit'in yeri nasıldır bilemeyiz. Düz mantıkla düşünürsek eleştirebiliriz ancak Fatih Hoca'nın nasıl bir oyun düşündüğünü bilemeyiz. Hocanın Hamit tercihi bize, orta sahada top tutma özelliği olan bir oyuncuya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Yani Fatih Terim, topun bizde kalmasını istiyor. Hamit kendi takımında fazla şans bulamamış, sakatlıktan yeni çıkmış olabilir. Ancak unutmayalım ki Hamit uluslararası arenada tecrübesi üst düzeyde olan bir isim. Terim, takımında 50 maç oynamış bir ismi değil, uluslararası tecrübeyi ön planda tutan bir tercihte bulunmuş. Bu seçimin en önemli nedenlerinden biri uluslararası deneyimdir.

Mevcut kadro ile Fatih Terim'in nasıl bir 11 ve nasıl bir anlayışla sahada olmasını bekliyorsunuz?
Öngörü yapmak kolay değil. Öncelikle Çek Milli Takımı'nın oyununa çok hakim olmamız gerek. Ama tabii ki Arda'yı, Mehmet Topal'ı, Caner'i ve Gökhan Gönül'ü kesin kullanacaktır.

Hakan Çalhanoğlu-Gökhan Töre olayının yeniden gündeme getirilmesini kritik milli maçlar öncesi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir babanın oğlu hakkındaki doğal açıklamaları. Duygularıyla yapılmış açıklamalar. Ama söz konusu Milli Takım olduğunda bunu tasvip etmek mümkün değil. Yaşananları polisiye olaylarmış gibi yansıtmak gerçekçi değil. Futbol dediğiniz ortamda genç insanları yönetiyorsunuz. Zaman zaman böyle olaylarla karşılaşabilirsiniz. Ancak ben bunun A Milli Takımı etkileyeceğini, futbolcuların motivasyonunu bozacağını sanmıyorum. Zaten eski bir olay. Takım üzerinde etkisi olmaz.

Çek Cumhuriyeti ve Letonya karşılaşması, A Milli Takım için 'kader maçı' anlamını taşıyor mu sizce?
İlk maçımızda İzlanya'da yenildik. Şimdi bu iki maç bizim için çok kritik. Alacağımız sonuçlara göre gruptaki kaderimizi çizebiliriz.

Çekler kanat hücumlarına çok önem veriyor ve bu konuda çok iyiler. Ne gibi önlemler almamız gerekiyor?
Çek Cumhuriyeti, kenarları iyi kullanan ve çabuk oynayan bir ekip. Ama bizim de Gökhan, Caner gibi çok önemli futbolcularımız var. Kendi sahamızda oynuyoruz. Önlem mi alalım yoksa önlem mi alsınlar? İşte bu sorunun cevabı bizim oyun anlayışımızı belirleyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA