Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Vites yükseltince

Hem savunmada, hem hücumda önemli eksiklerine rağmen Beşiktaş oyun coşkusunu ve sistemini sürdürüp liderliğini bırakmadı. Beşiktaş'ın dünkü deplasman oyununu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tabii ki daha önceki maçlara göre performansı biraz daha düşüktü.
Eksiklere gelince; genç Atınç'ın bana göre çok iyi performansı vardı. "Demba Ba yoksa Beşiktaş eksiktir" cümlesini kullanabiliriz. Kartal, Demba Ba'nın verimliliğinden mahrumdu. Veli'nin olmayışı ise Beşiktaş'ın dizilişini ilk yarıda 4-1-4-1 şeklinde oluşturdu. Zaman zaman Oğuzhan, Atiba'nın yanına gelse de ilk yarı bu şekilde sürdü. İkinci yarıda vitesi biraz artıran Beşiktaş skoru 1-0'a getirip haftalardır yapamadığı şeyi yaptı ve pozisyon vermeden oyunu 1-0'a kilitledi.
Slaven Bilic'in, gol atan Oğuzhan Özyakyup'u hemen oyundan çıkarmasını nasıl yorumluyorsunuz?
Oyun 0-0 giderken Slaven Bilic'in ilk kozu Kerim Frei'dı. Bilic'in planı Oğuzhan'ı çıkarıp Sosa'yı Atiba'nın yerine çekip Kerim'i oyuna sürmekti. Oğuzhan gol atmadan önce Kerim Frei saha kenarında bekliyordu.
Hırvat teknik adamın yaptığı ise Oğuzhan golü bulmasına rağmen bu kararından vazgeçmemesi oldu. Beş dakika daha bekleyebilir miydi.
Bence bekleyebilirdi...

F.Bahçe ve G.Saray'ın çok rahat kazandığı haftada dün de Beşiktaş eskilere rağmen Gaziantep'te üstün bir oyun ortaya koydu. Anadolu takımları mı çok kötü, yoksa İstanbul ekipleri mi çok üstün?
Burada esas önemli olan Gaziantep'in oyun ve oyuncu yetersizliğiydi.
Bu da belirleyici oldu. Çünkü Gaziatep kendi sahasında oynamasına rağmen oyunun hiçbir bölümünde gol atmaya yakın olmayı hiç hissettiremedi bile. Beşiktaş'ın yorucu seri içinde Antep'le oynaması deplasmanda dahi olsa şansıydı. Başka takımlar Beşiktaş'ın bu performansına daha etkili cevap verebilirlerdi.. Şunu da söylemek gerekir... Gökhan'ın niye, niçin yaptığı anlaşılamayan dirsek darbesi kesinlikle kırmızı karttı. Tek şansı hakemlerin görmeyişiydi.

En yüksek not 7 Atınç

En düşük not 5 Olcay

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA