Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Veli Kavlak kazandıkça

Gerçekten futbol, dolu tribünler dekoruyla çok başka oynanıyor. Televizyonda seyrederken bile çok farklı ki, oynayanlar bunu çok daha iyi hisseder. Niye bu cümle ile bu maça başladık? Hakikaten dolu tribünleri çok özledik.
Yine bu tribün doluluğunun etkisiyle gerek Mersin gerekse Beşiktaş'ın savunmayı önde başlatması, topu kaybettikleri yerde hemen baskıya geçmeleri, oyunu bir mücadele ve tempo maçına çevirdi. Tabii ki bunun yanında beceri işleri de vardı. İlk yarıda üretkenlik ve öne doğru oyun Beşiktaş'tan geldi. Yine Mersin İdmanyurdu oyun kurarken Beşiktaş'ın baskısı golü getirdi. Serdar'ın topu kazanması, Demba Ba, Gökhan ve Olcay üçlüsünün müthiş uyumu, skorun 1-0 olmasını sağladı. Bu baskı ve tempoda en önemli faktör Veli'nin performansıydı. Önündeki dörtlüden seken tüm topları topladı, topun arkasına düştüğü pozisyonlarda da geriye dönüp defansıyla öyle güzel birleşti ki, oradaki kritik topları da kazandı. Yani benim gözümde maçın yıldızı Veli oldu.
İkinci devre Beşiktaş'ın oyunu yine kontrol altına alma isteği vardı. Ancak skor 1-0'da kalınca, Mersin tehlikeli atıkları ile değil ama tehlikeli oyuncuları Nakoulma ve Welliton ile gol aradı. Ama gol onlardan değil, Mersin'in ikinci yarıdaki en önemli kozu olan Sinan Kaloğlu'dan geldi. Motta'nın kazandığı topu Serdar'a kaptırışı yani büyük hatası skorun eşitlenmesine neden oldu. Beşiktaş'ın bu beraberliği tepkisi çok çabuk oldu. Bu da önemli bir şanstı Beşiktaş için. Demba Ba'nın girdiği pozisyon yüzde yüzde bir gol pozisyonu ama topun ağlara gidişi büyük bir şanstı. Slaven Bilic skor 1-0'ken yapmadığı işi yaptı 2-1'de yaptı ve orta sahayı bir pas oyuncusuyla yani Tolgay'ı Veli'nin yanına alarak güçlendirdi.. Ama Mersin tehlikeli olmasa da skor tehlikeliydi. Son bölümde rakibin tehdidi yüksek toplar oldu. Ancak Beşiktaş geçtiğimiz maçlarda yaşadığı zaafı bu kez yaşamadı. 1-1'den 2-1'e getirdiği skorla çok önemli bir galibiyeti alarak, F.Bahçe'ye "Yarışa adevam ediyorum" mesajı yolladı.

En yüksek not
Veli Kavlak 8

En düşük not
Motta 5

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA