Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Fener için tek yol galibiyet!

G.Saray, Kadıköy'den 3 puanla ayrılsa bile F.Bahçe matematiksel açıdan yarıştan kopmaz. Ancak ayağa kalkması ve tekrar hedefe motive olması çok zorlaşır

Yine heyecanlı bir derbi ile karşı karşıyayız. Öncelikle nasıl bir maç bekliyorsunuz?
Bütün Fenerbahçe-Galatasaray derbileri, iki takımın da birbirlerini yenme istekleri nedeniyle futbol heyecanı yüksek, çok güzel mücadelelere sahne olmuştur. Pazar günkü derbinin kendi özelinde ise Fenerbahçe'nin, lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde bulunması, onların açısından şampiyonluk motivasyonlarının devam etmesi anlamında farklı bir önem taşıyor. 'Nasıl maç olur' sorusunun cevabını verecek olursak; birçok şeyi içinde bulunduracak. Ancak bence en baskın özelliği yüksek tempoda oynanacak olması...

Fenerbahçe, Galatasaray'a göre daha stresli ve sıkıntılı. Bu bir dezavantaj mı, yoksa avantaj mı?
Tabii ki, matematiksel olarak bakarsak dezavantaj. Ancak Fenerbahçe, ihtiyaç duyduğu kazanma isteğine, panik ve telaşı karıştırmazsa bunu avantaja çevirebilir.

Fenerbahçe, pazar günü kaybederse yarıştan kopar mı?
Matematiksel açıdan kopmaz. Fakat tekrar ayağa kalkması ve şampiyonluk hedefine motive olması çok zorlaşır. Bu da matematiksel olmasa bile yarışa devam edebilme isteğini kafada bitirir.

EMENİKE'NİN MAÇI

Fenerbahçe forvet hattı formsuz... Teknik direktör İsmail Kartal bu mevkide sizce nasıl tercihler yapabilir?
Öndeki üçlünün formsuz olduğu konusunda kamuoyu hemfikir. Ama İsmail Kartal'ın bu üçlüyü değiştirmemesi gereken maç, tam da bu maçtır. Ben İsmail Kartal'ın öndeki üçleye hiç dokunmayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'de tek değişiklik olabilir o da Alper'in hazır olup olmamasıyla ilgilidir.

Emenike çok tartışılıyor. Siz 11'de olmasını bekliyor musunuz?
Bir önceki soruya cevap verirken vurguladığım gibi, kesinlikle bekliyorum. 22. haftaya kadarki, bütün olumsuzlukları sileceği, her şeye yeniden başlayabileceği, belki ligin belki de yılın ön önemli maçı Emenike için. Emenike bu maçta iyi bitiren olsun, F.Bahçelilerin kafasındaki bütün olumsuz düşünceler bence bir anda silinecektir.

KİLİT NOKTA; ASLAN'IN REFLEKSİ

Maçın kilit noktası sizce ne olur?
Bu derbide olmazsa olmaz diye düşündüğüm şey şu: Fenerbahçe'nin 1. dakikadan itibaren dengeli oyunu değil, çok baskılı ve tempolu bir oyun anlayışını seçeceğidir. Galatasaray'ın buna tepkisi ve refleksi ne olacak? Bence karşılaşmanın kilit noktası burasıdır.

Karşılaşmanın berabere sonuçlanması en çok hangi takıma yarar?
Beraberlik tabii ki puan açısından bakıldığında Galatasaray'a yarayacaktır.

BURAK'IN NASIL DÖNDÜĞÜ ÖNEMLİ

Derbide Galatasaray'ın kilit isimleri sizce kim olur?
Galatasaray için Burak'ın nasıl döneceği çok önemli. Tabii ki Muslera ve bana göre Hamit'in performansı çok belirleyici olacaktır.

Melo sonrası Hamit iyi maçlar çıkardı. Bu derbide devam eder mi? Melo derbilerin adamıydı.. Yani olmaması avantaj mı dezavantaj mı?
Genelde konuştuğunuz zaman, Galatasaray için Melo çok önemli bir figür. Yine onun bölgesinde oynayan Hamit ise farklı bir futbolcu tipi. Bu derbide Galatasaray'ın ihtiyacı olan agresif, savunmacı ve direnç oluşturacak tipte bir oyuncu mudur? Böyle düşünürseniz buradan Melo çıkar. Eğer deneyimli, oyunu az da olsa tutabilen ve servis yapabilen bir futbolcu tipi istiyorsanız Hamit Altıntop'a gidersiniz. Hamit'in oyuna katkısı bu şekilde olacaktır. Hamit'in son iki maçta gerçekten de çok iyi bir performansı var. Ancak bu maçın farklı istekleri olacaktır. İşin doğrusu ben de Hamit'in performansını çok merak ediyorum.

İki teknik adamın artı ve eksileri neler?
Şu anki pozisyonda bakmak lazım buna. 4 puan geride olan İsmail Kartal'ın ihtiyacı olan şey, sakinlik. Hamza hocanın ihtiyacı olan şey ise takımı doksan dakika boyunca hamlelerle yönetebilmesi. İki teknik adam açısından gerekliliklerin bunlar olduğunu düşünüyorum.

KAZANMAK G.SARAY İÇİN HİÇ KOLAY DEĞİL

Galatasaray lider ve moralli... Kadıköy'den zaferle ayrılırsa şampiyonluk şansı ne olur?
Galatasaray kazanırsa en önemli ezeli rakibini olası bir galibiyetle dışarıda bırakacaktır. Tabii bu şampiyonluk hedefinde kocaman bir adım olur. Ama Pazar günkü derbinin özelinde bu Galatasaray için hiç de kolay değil.

Hamza Hamzoğlu, Galatasaray'ı başarıya götüren yolda neyi değiştirdi?
Şunu vurgulamak lazım; Hamza Hamzaoğlu çok geride almadı bu takımı, sadece 1 puan gerideydi Galatasaray. Ama geldikten sonra ligde 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik serisi var ki bu çok önemli bir devamlılık. Hamza hoca, bir oyun yapısı oturtmaktan çok, her maçı tek tek ele alarak gelen galibiyetlerle bu seriyi yakalayabildi. Hamza hoca Galatasaray'da ezbere sayılan bir kadro değil ancak değişken ve kazanan bir takım kimliği ortaya çıkardı.

AZİZ BAŞKAN'IN TARZI BÖYLE!

Aziz Yıldırım'ın sürekli takımın yanında olması futbolcular için motivasyon mudur? Yoksa bir baskı mı?
Bunun zamanlamasını doğru yapmak gerekir. Zaman zaman destek, zaman zaman da baskı unsuru oluşturabilir. Ama Aziz Başkan her zaman olayın içinde olmak ister. Onaylarsınız, onaylamazsınız ama o da onun başkanlık stilidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA