Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Çözülmeler...

Slaven Bilic, Akhisar karşısına geçen haftaki Gaziantepspor kadrosu ve sistemiyle sahaya çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
G.Antep maçında Beşiktaş skor olarak belki istenilen seviyede değildi ama istediği oyun olduğu için Bilic'in dün de aynı kadroyla çıktığını düşünüyorum. Üretkenlik anlamında istediği şeyleri yapabildiği için böyle kadroyla çıktı ama bu organizasyon ilk yarıda hiç işlemedi.
İlk yarıda kaleye isabetli şut atamayan Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek'in oyuna girişiyle ikinci yarıda neler değişti?
Sadece Mustafa Pektemek'in oyuna girmesiyle düşünmemek lazım. Öndeki iki santrforla oynamaya başladı Beşiktaş. Daha direkt hücumlarla oynamaya başladı. İkinci yarıdaki 15 dakikalık hariç hücum devamlılığını ve istediği tempoyu yakalayamadı. Yani burada kaybedilen iki puan Gaziantep maçına kıyasladığımızda oyun olarak çok farklıydı. Antep maçında istenilen oyun, Akhisar maçında ise kurulamayan bir oyun vardı. Yani puan kayıpları ve skor aynı ancak oyun farklıydı. Dağınık bir Beşiktaş izlediğimi söyleyebilirim. Çünkü herkesin kafasındaki düşünce Fenerbahçe'nin puan kaybından sonra çok daha coşkulu ve çok daha agresif Beşiktaş'tı. Ancak sahada böyle olmadı.
Beşiktaş'ın, rakibinin bu kadar çok kalesine gelmesine izin vermesini nasıl yorumluyorsunuz?
Slaven Bilic, Gökhan Töre'yi sağ beke çekerek Cenk Tosun'u da oyuna aldı ama üretkenlik anlamında bir fark yaratamadı... Zaman zaman top kayıpları yapsa dahi arayan, araştıran, oyunu zorlayan ter bir oyuncu vardı, o da Sosa'ydı. Oyunda en çok dikkatimi çeken ise Beşiktaş'ın rakibini bu kadar kolay oynatması ve kalesine bu kadar kolay gelmesine izin vermesiydi... Bunun sebebi de Beşiktaş'ın en büyük özelliği olan kompakt oyununun çok uzağında olmasıydı.
Fenerbahçe'nin puan kaybetmesinin ardından Beşiktaş da berabere kaldı... Son 3 hafta şampiyonluk yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gittikçe kısalan yarışta iki haftada 4 puan kaybeden Beşiktaş açısından şampiyonluk çok çok zorlaştı. Siyah-beyazlıların artık rakiplerinin de puan kaybına ihtiyacı var. Böylesine bir sonuçlarla bir şampiyonluk hayali de Kaf Dağı'nın ardında gibi...

En yüksek not 7
GÜNAY GÜVENÇ

En düşük not 5
TOLGAY ARSLAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA