Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kontrataklara aman dikkat!

3-3 biten Kasımpaşa maçında Beşiktaş savunmasının yaşadığı sıkıntıları baz alarak Lokomotiv Moskova karşılaşması için bir değerlendirme yapar mısınız?
Bu zaaf için genelleme yapılır mı, bu tartışılır. Sonuçta Beşiktaş, Lokomotiv Moskova ile iç saha maçı oynayacak. Tabii ki zaman zaman savunma anlamında riskler alacaktır. Ancak Kasımpaşa maçında Beşiktaş, hep geriden gelip oynadı. Lokomotiv Moskova karşılaşmasına baktığımızda ise daha kontrollü futbol ve bu skorun oluşmadığı bir maç bekliyorum. Yani 3-3'lük skorun biraz geriden gelip oynamasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde önce Lokomotiv Moskova'yı sonrasında Skenderbeu'yu konuk edecek. Gruptaki şansı için ne düşünüyorsunuz?
Beşiktaş'ın gruptaki şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Ancak ben Rus ekibiyle Moskova'da oynanan ilk karşılaşmayı yerinde seyretmiştim. Lokomotiv çok dengede oynamıştı. Bana bir deplasman takımı görüntüsü verdi. Hücum organizasyonları kontratağa yatkın. En büyük çekincem rakibin bu görüntüsü. Ama diğer yandan da tanıdık isimleri görmek insanı rahatlatıyor. Forvet mevkiinde oynayan eski Akhisar Belediyesporlu Oumar Niasse ve Beşiktaş'ın orta sahadaki eski yıldızı Manuel Fernandes'in bildik ve tanıdık olması takımın özvgüvenini artırıyor bence.
Lokomotiv Moskova son lig maçında Krasnador'da 6-2 yenildi. Bu skor yarınki mücadeleye nasıl yansır?
Avrupa kupaları ile lig çok farklı kulvarlar. Ancak bu skorun her takıma olumsuz yansıması olur. Teknik direktör sorgulanır, takımda övgüven sorunu yaşanır. Umarım, Lokomotiv Moskova biraz dağılarak gelir. Bu bizim işimizi biraz da olsa rahatlatır. Dediğim gibi kalesinde 6 gol birden görmek her takımı etkiler.
İnişli çıkışlı bir grafik izleyen Ricardo Quaresma, bundan sonraki süreçte istenilen düzeye ulaşabilir mi?
Onu kestirmek gerçekten zor. Quaresma'nın kendisine bağlı bir olay olduğunu düşünüyorum. Eğer, "Ben zaman zaman 11'de oynarım, oynadığım maçlarda da kenara alınabilirim" düşüncesini kabul ederse, büyük fayda sağlar. Aksi bir davranış Beşiktaş'a zarar olarak dönecektir. Bu da çok hassas bir durumdur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA