Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oynarken keyif aldılar

Ben keyif aldığım bir Milli Takım izledim. Oyuncuların da keyif aldığı bir Milli Takım'ın ipuçlarını gördüm

Hazırlık maçlarının motivasyonunun düşük olduğu düşünülür ama ben böyle olduğunu düşünmüyorum. İlk yarı istediğimiz performansı göremedik belki ama ben futbolcularda Milli Takım'a gelip oynama keyfini gördüm. Bu milli takımlar açısından inanın çok değerli bir olgudur ve futbolcuların bu takımda oynamaktan keyif aldığını hissettim. Evet, belki özel bir maç...
EURO 2016'ya direkt gitmemizin rahatlığı kesinlikle vardı.
İlk yarı istenen gibi olmasa bile oyun hakimiyeti yine de bizdeydi ama oyun etkinliği Katar'daydı. Daha çok pozisyon buldular. Fakat ikinci yarıda tamamen oyunu ele alış ve skor olarak da istenilen 2 golü yakalayış vardı...
Böyle baktığımız zaman olumlu bir hazırlık maçı olduğunu söyleyebiliriz bizim açımızdan.
Farklı kadroda yeni oyuncuların tanışması da önemliydi... Bunların hepsi Katar maçının artıları olarak görülmeli.
Milli hazırlık maçları, kulüp maçlarından farklıdır. Kulüplerdeki hazırlık maçları önemli değildir ama milli maçlar hazırlık da olsa futbolcuların kariyerinde yer alacaktır, literatüre geçecektir. Sonucun hiçbir önemi yok belki, kabul ediyorum ama kazanmak bir alışkanlıktır.
Bunu en önemsiz maçta bile kabullenmemek bir davranış biçimidir ve çok önemlidir.
Bunun tipik bir örneği olarak Fatih hocanın kenardaki gerginliğini, gollerden sonra da rahatlığını gözlemleyebildik.
Yunus, Atınç gibi oyuncular ne kadar kalıcı olacak, söylemek çok zor ama önemli olan bu maçla tanışmalarıydı.
Yunus'la ben de ilk defa tanışıyorum.
Hemen çok iyi bir performans beklemek, hemen takımın parçası olmasını beklemek haksızlık olur. Ona alışmak için, bize de onu tanımak için birazcık daha zaman gerektiğini düşünüyorum. Atınç bu rekabette nasıl yer alacak, bu bir soru işareti belki ama Emre Taşdemir, sol bek için Caner, Hasan Ali, İsmail gibi isimlerle yarışacak. Fakat kesinlikle özellikleri olan bir oyuncu... Zaten çabukluk onun en büyük silahı olacak.
Ben keyif aldığım bir Milli Takım gördüğümü söylemek istiyorum.
Oyuncuların da keyif aldığı bir Milli Takım'ın ipuçlarını gördük. Tek bir hedef var ki 7 ay sonra Fransa'daki finaller. Ben de heyecanla bu geniş kadronun nasıl bir şekil alacağını bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA