Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kontrol yok Oğuzhan var

Dün akşamki oyunda kontrol kimin elindeydi diye sorduğumuzda kontrolün her iki takımın da elinde olmadığını söyleyebiliriz. Maçın karakterini anlatan en doğru şey ise oyunun kontrol altına alınamayışıydı. Devamlı git-gellerle dolu bir 90 dakika seyrettik. Tabii Beşiktaş daha fazla gol pozisyonu üretti, iki gol attı ama oyun hep aktı, denge ve kontrol hiçbir zaman gelmedi. Buna karşılık Beşiktaş kadar olmasa da Sivasspor da pozisyonlar buldu. Ancak skoru alan yine Beşiktaş'tı...
Beşiktaş'ın savunmasında zaman zaman özellikle Ersan ve Rhodolfo'nun aksaması Sivas'ı oyunun içinde tutarken Oğuzhan'ın kalitesi de işi bitiren etken oldu. Oğuzhan'ın ikinci goldeki vuruşu gerçekten harikaydı... Bana göre Beşiktaş'ın en önemli oyuncusu Oğuzhan'dı... Gomez'in etkisizliği, Quaresman'nın verimsizliği, Sosa'nın çok pas hatalarıyla oynaması Beşiktaş'ın olumsuzluklarıydı belki ama buna rağmen Kartal istediği pozisyonlara da üretkenliğe de sahip oldu. Beşiktaş'ta kim öne çıktı diye düşündüğümüzde Oğuzhan'ı ve oyundan çıkmasına rağmen Olcay'ı beğendim. Olcay'ın oyundan çıkış kararında ise Şenol hocaya çok da katılmadım. En göze çarpan noktalardan biri de Cenk Tosun, "Bana 10 dakika yetmiyor" dercesine girdiği iki pozisyonda "Ben golcüyüm ve gol atmalıyım" düşüncesiyle gol yapma telaşı ve paniği içindeydi.
Gökhan Töre'nin yokluğunda oyunun bir bölümünde de olsa Kerim Frei şans yakaladı ama maç eksikliği onu da olumsuz etkilemiş. Şenol Güneş ondan istediği verimi alamıyor. Beşiktaş için o kadar önemli galibiyetti ki Fenerbahçe ile puan farkını koruyup Galatasaray'la ise farkı 7 puana çıkardı. Gelecek hafta Aksihar'la yine kendi sahasında oynayacağını düşünürsek Galatasaray'la ile yapacağı maça kadar puan farkını rakibiyle bu mesafede tutarsa Beşiktaş çok önemli bir işi kotarmış olur...
Maçın hakemine gelirsek, tartışmalı penaltı kararı dahil ben bir türlü Hüseyin Göçek'in hakem performanslarını beğenmedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA