Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İki yüzlü Kartal

Beşiktaş'ın dünkü performansını Gaziantep maçıyla aynı teraziye koymak yanlış olur

Süper Lig'de Gaziantep'e güzel bir futbolun ardından 4 gol atan Beşiktaş dün kupada evinde yenildi. 3 günde neler değişti?
En başta kadro değişikti. Çok farklı bir kadroyla kupa maçını oynadı Beşiktaş... İlk yarıda istediği gibi bir oyun sergileyen Beşiktaş, rakibi karşısında neredeyse tek kaleye futbol oynadı. İkinci yarıda özellikle Marcelona'nın kırmızı kartı ve akabinde gelen golün ardından roller tamamen değişti... Bu kırmızı kart oyunun kopma noktasıydı. Konyaspor'un, orta sahada etkili presle oyunu eline aldığı sonra lehine çevirdiği bir maç izledik. Beşiktaş'ın dünkü performansını Gaziantep maçıyla aynı teraziye koymak ve bir çıkarımda bulunmak yanlış olur..

İlk defa oynayan kaleci Boyko'nun performansını nasıl buldunuz?
Evet Boyko'yu ilk defa kalede gördük... Özellikle yenilen ikinci goldeki hatasıyla iyi bir açılış yaptı diyemeyiz... Ama tabii Ukraynalı kaleciyi tek bir maçla ve eksik kadroyla değerlendirmek haksızlık olur. Ancak açılış maçı Boyko için çok da iyi geçmedi...

Beşiktaş bu Olimpiyat'taki bu yenilgiyle rövanşı da riske attı. Dünkü tablo size göre lige olumsuz yönde yansır mı?
Tabii ki sahanızda 2-1 kaybettiğiniz maçın ardından kupayı ciddi anlamda zora sokarsınız. Ancak bu sonucun Süper Lig'deki performansa olumsuz anlamda hiç yansımayacağını düşünüyorum. Lige yansıyacak bir durum varsa Marcelona'nın kırmızı kart görüşü ve Beşiktaş'taki savunma göbeğindeki organizasyonun nasıl olacağı konusu... Bu ciddi bir sorun olarak Beşiktaş'ı bekliyor... Başakşehir ile erteleme maçlarında 'kim oynar' diye düşünürsek Alexis Delgado ile Necip ikilisi tercih edilecek gibi görünüyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA