Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Hücum harika ama savunma!

Maçta Fenerbahçe ve Konya yenilgilerinin stresi var mıydı?
Ben ona öyle bakmıyorum ama çok önemli bir galibiyet olarak görüyorum Eskişehir maçını. Tabii ki Fenerbahçe yenilgisi sonrası hemen gelen lig maçını da önemli hale getiriyor bu galibiyet. Stresi değil ilk devreyi değerlendirirsek; geçmiş günlerdeki o üretkenliği vardı Beşiktaş'ın. Özellikle oyunu 1-0'a getirdiğinde Beşiktaş ile oynamak gerçekten çok zor. Çünkü pozisyon bulmada, üretmede farklı bir takım haline geliyor. Dün de bunu gördük.
Oyunu koparacak skoru yakaladıktan, maç 3-0'a geldikten sonra 3-4 tane pozisyon vermesi ise Beşiktaş'ın zaafiyeti idi. Hatta Eskişehir maçı 3-2'ye getirecek pozisyonu bile buldu. Beşiktaş bunu düşünmeli. Üretkenlik sorunu yoktu ama oyun koptuktan sonra verilen bu pozisyonlar bir anda rakibi maçın içine sokar. Bu anlamda Beşiktaş dikkatli olmalı. Savunmadaki hataları yeni ikiliye bağlayabilirsiniz ama ben öyle düşünmüyorum. Sadece oyun konsantrasyonundaki düşüklükten kaynaklandığını görüyorum.

Bireysel olarak öne çıkan futbolcular kimlerdi?
Öne çıkan isim oyundan çıkana kadar Quaresma, ilk yarıda doğruları yapan Sosa ile Gomez'in golcü kalitesi ve kimliği. Attığı ilk golde harika bir servis yaptı Quaresma ama Gomez'in kafa tekniği her santrforun yapacağı iş değildi. Oğuzhan da biraz kıpırdandı bana göre. Tolgay'a da parantez açmak istiyorum. Daha fazla dakika bulabilirse ligin finalinde Beşiktaş'a katkı sağlayacaktır.

Rize ve Trabzon deplasmanları şampiyonluk yarışını nasıl etkiler?
Beşiktaş'ın ligde finale gidişatı Karadeniz'de şekil alacak diyebiliriz. Çaykur Rizespor ve Trabzonspor deplasmanları bu şampiyonluk yarışında kesinlikle belirleyici bir dönüm noktası olacaktır Beşiktaş için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA