Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Çıkarttıkça zayıfladı...

1- Vitor Pereira'nın hücum edemeyen Galatasaray'a karşı Mehmet- Souza ikilisinden vazgeçmemesi hata mıydı?
Esasına baktığımızda başlangıç 11'i ve oyun anlayışı, özellikle teknik direktör Pereira'nın hep tercih ettiği emniyetli oyunla kıyasladığımızda daha hücuma dönüktü. Portekizli, iki kenara Volkan ile Alper'i koymuş, Van Persie en önde ve arkasında da Nani. Yani 4-4-1-1 diyebileceğimiz bir yapıda oyuna başlamıştı Fenerbahçe. Pereira için kendine göre bu hücuma dönük büyük bir devrimdi. Ama yine de soruda olduğu gibi iki tane ön libero mantığından vazgeçemeyen bir Pereira gördük. Ama tabii ki dün akşamki beraberliğin tek sebebinin bu olduğunu söylemek zor.
2- Peki Galatasaray ne yaptı böyle bir Fenerbahçe karşısında?
Galatasaray oyun aklı ile birlikte üretkenlik anlamında son derece yetersiz bir görüntü içindeydi son haftalarda olduğu gibi. Bu maçtaki tek farkları akılları ile değil tamamen mücadele karakterleri ile oynamalarıydı. Yani dün akşam Galatasaray ne yaptı diye sorsanız; tek cevap var: Mücadele etti. Ama şampiyonluk yarışı içindeki Fenerbahçe'nin sadece mücadele eden bir takımı sakinliği, aklı ve kalitesi ile kesinlikle yenmesi gerekirdi.
3- 78. dakikada Ozan Tufan-Alper değişikliği şampiyon olmak, kazanmak isteyen bir takımın hamlesi miydi?
Kazanmak isteyen takıma vurgu yaparak söylemek lazım. Fenerbahçe değişiklik yaptıkça hücum anlamında zayıfladı. Volkan Şen çıktı, Diego Ribas girdi, Alper Potuk çıktı, Ozan Tufan girdi. Bu özellikteki oyuncuların saha yerleşimin nasıl olacağını hepimiz gibi teknik direktör Vitor Pereira da bilmiyordu. Evet daha diri oyuncu kullanmak isteyebilirsiniz, oyuncularınızın yorulduğunu düşünebilirsiniz ama oyuncu özelliklerine baktığınızda bu maçı kazanmak için yapılan bir değişiklik olduğunu söylemek çok çok zor. Vitor Pereira sadece daha diri oyuncularını sahaya soktu, özellikli oyuncularını değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA