Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bu defa oyunun değil oyuncuların dediği oldu

Henüz iki hafta önce yenildiği stattan net bir galibiyetle ayrıldı Fenerbahçe. Neleri doğru yaptılar?
İki kulvarın karakteri çok farklı, bunu bir kez daha gördük. Fenerbahçe'nin doğrularına gelince son 3 haftadır kullandığı oyun formasyonu, yani ikili orta saha dün akşam kullandığı Mehmet Topal ve Ozan Tufan ile öndeki dörtlü... Bu oyun anlayışının Fenerbahçe adına tuttuğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Farklardan birinin bu olduğunu söylemek lazım... Diğer bir realite ise Fenerbahçe'nin kadro bakımından Konyaspor'un çok önünde olduğu. Dün akşamki maçta Konyaspor'un birlikte oyunu değil, Fenerbahçe'nin kaliteli oyuncuları skoru belirledi. İki maç arasındaki fark da aynen buydu. Oyunun değil, oyuncuların dediği oldu.

Ligde formsuz gözüken Van Persie ve Nani iyi bir görüntü sergiledi. Bu iki ismi nasıl değerlendirirsiniz?
Her maçın ayrı hikayesi var, oyuncuların da ayrı performansı var. Bu akşam da iyilerdi, evet. Nani, Volkan Şen ile birlikte istediği işleri yapabilen isimlerdi. Van Persie ise son bölümde oyuna girmesine rağmen skoru bulan oyuncuydu. Bir maçta her şey anlatamazsınız, bir maçta da her şeyi belirleyemezsiniz. Dün gece bu oyuncular için olumlu bir akşamdı ama yarın ne olur, onu da o zaman göreceğiz.

Konyaspor son ana kadar çabaladı ama üretkenlik sağlayamadı. Neden?
Zaten Konya çok üretken bir takım değil. Birliktelikten güç yaratan, kompakt bir takım. Burada vurgulanması gereken üretemediğinden değil durduramamasından bahsetmek lazım. Esas yapamadıkları üretememek değil, durduramamaktı. Bu da Fenerbahçe'nin başarısıdır.

Pereira bazı oyuncularını Trabzonspor maçına sakladı. Bu maçta hangi oyuncular dikkatinizi çekti?
Son haftaların önemli oyuncusu Volkan Şen yine sahne aldı. Hem üretkenlik ve skor açısından... Ba'yı beğendim. Fenerbahçe'nin o kadar geniş bir oyuncu portföyü var ki böylesi rotasyonlarda bile yerine oynayan oyuncuların daha iyi performanslar sergilediğini görebiliyoruz. Esasında bu galibiyet Fenerbahçe'nin kadro zenginliğini de gösteren bir galibiyet oldu. Alper'in de sahne aldığını gördük. Bu geniş kadroyla her kulvarda yapabilecek bir iş var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA