Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İlk 10 belli

Slovenya maçının ilk 11'ini nasıl buldunuz? Turnuvadaki ideal 11'imiz sizce bu mu olur?
Slovenya maçı son provaydı, kadrosuna da öyle bakmak lazım. En gerçekçi ipuçlarını verecek maçtı. Hırvatistan maçı 11'ine gelirsek, bana göre tek bir sorunun cevabı aranıyor burada... Burak Yılmaz mı, Cenk Tosun mu?.. Burak'ın da golle dönüşü... Bana göre; Hırvatistan maçında diğer 10 kişinin aynı olacağı, yalnızca bu sorunun cevabının farklılık yaratacağı bir kadro gördük. Bu ekip Avrupa finallerindeki ilk maçının 11'ini oluşturacaktır.
Emre Mor bir kez daha dikkatleri üzerine çekti, onu Milli Takım'ın neresinde görüyorsunuz?
Bu maçta gösterdikleri 11'i zorlayacağı anlamına gelmez. Emre Mor da çok yetenekli bir oyuncu ve performansıyla kendi oyununu anlatmaya çalıştığı bir dönemde.
Bizim yeni oyuncuya bakışımız daha farklı oluyor ama bunu çok iyi belirlemek lazım. Genç bir oyuncuyla ilgili beklentilerimizle normal bir oyuncudan beklentiler farklı oluyor.
Emre için henüz çok net bir performanstan söz edemeyiz. Bana göre; turnuvada da kenardan tercih edilecek isimlerden biri olacaktır ama 11 çok zor.
Fatih Terim, Burak Yılmaz'ı 90 dakika oynattı. Onun performansını nasıl buldunuz?
Maç ritmini kazandırmak, 90 dakika alışkanlığı tekrar kazandırmak için oyunda tuttu. Burak'ın durumunu ve ritmini görmek istemiştir... Fatih Terim, Cenk'le onun arasında bir karar verecektir.
Oynatmak sadece şans verdiği anlamına gelmez, kararı öncesinde Burak'ı seyretme anlamına da geliyor. Fatih hoca da bu kararı verecektir.
Fransa öncesi hazırlık maçlarımızın toplamını nasıl görüyorsunuz? Ne vadediyor?
Esasında 3 maça baktığımızda sonuç alamadığımız tek maç olan İngiltere oyun anlamında en doğru işleri yaptığımız maçtı. Oyun planını, anlayışını ve yapmak istediklerini düşündüğümüzde bence en çok İngiltere maçında bunun ipuçlarını verdik. Kazanamasak bile...
Sonuç olarak resmi maçlar oynamak, final maçları oynamak çok daha farklı olacak ama benim izlediğim kadarıyla amaç İngiltere maçının bir bölümünde yapabildiklerimizi Fransa'da daha uzun süre sahaya yansıtabilmek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA