Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş’ın kimyası bozuldu!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın dün Sosa hakkında yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu. Futbolcunun terörü bahane ederek ayrılmak istediğini söyledi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci?
Sebep ne olursa olsun mevcut şartlarda artık futbolcuların kulüp değiştirebilmeleri eskiye göre çok daha kolay. O yüzden oyuncuları elde tutabilmeniz, kulübü en iyi şartlara getirmeniz ile mümkün olabilir. Hem kulübün şartları hem de futbolcuların önlerine koyduğunuz mukaveleler iyi olmak zorunda.
Burada başarılması gereken, oyuncuların sizin kulübünüzü seçme isteğidir. Bu da gerçekten hiç de kolay değil. Yani Beşiktaş'ın yapması gereken, seçilen-istenen kulüp olma özelliğini yaratmaktır. Sosa gibi bir futbolcu Beşiktaş için çok önemli. Kaybı da ciddi eksiklik yaratacaktır. Bu nedenle yönetimin futbolcunun kalmasını sağlamak için uygun şartları yaratması gerekiyor.
Gökhan Töre ve İsmail Köybaşı ayrıldı, Gomez'in durumu belirsiz, Atiba ve Sosa gitmek istiyor… Sizce şampiyon kadronun kimyası bozuldu mu?
Takımın kimyası kesinlikle bozuldu..
Bahsettiğiniz bu isimler şampiyonluğun hikayesini anlatıyor. Gökhan, Sosa, Atiba, Gomez ve hatta bunlara İsmail'i de katabiliriz, Beşiktaş için çok önemli isimler. Yoklukları da takımın yarım kalacağı anlamına gelir. Geçen sezon tam sahne alamasa da Gökhan Töre'nin West Ham'a gidişi Beşiktaş için potansiyel kayıp anlamına gelir. Ben kazanılan şampiyonluktan sonra bir yazımda önemli bir noktaya değinmiştim.
'Şayet eldeki kadro korunur ve takıma 1-2 takviye yapılırsa başarıda süreklilik kazanılır' demiştim. Yani başarı için en önemli kıstas bu isimleri kadroda tutabilmektir. Yapılacak takviyeler katkı sağlar ancak esas önemli olan kadroyu korumaktır.

KALEDE REKABET OLUR
Beşiktaş'ın kalesinde şu anda Tolga, geçen sezon bekleneni veremeyen Boyko ve kronik sakat olduğu konuşulan Fabricio var..
Sizce bu üçlü Şampiyonlar Ligi için yeterli mi?
Soruda kaleciler için kullanılan tanımlama ile olaya yaklaşırsak tabii ki yeterli değil. Ama sakatlığı geçmiş bir Fabricio, uyum sürecini atlatmış bir Boyko ve geçen senenin banko oyuncusu Tolga'nın takım içindeki rekabeti başarıyı getirebilir.
Şayet üç oyuncu da bu bahsettiğimiz kıvamda olursa Şampiyonlar Ligi için yeterli olurlar. Zaten Fabricio takviyesinden sonra Beşiktaş'ta yeni bir kaleci arayışı olmayacaktır.
Beşiktaş'ta şu ana kadar sadece Gökhan Gönül ve Fabricio transferleri yapıldı.. Sizce en acil takviye hangi böyleye olmalı?
Sosa ve Gomez'in muhtemel kaybını düşünürsek, Arjantinli oyuncunun yerine onun gibi yaratıcı ve sahaya farkını koyabilen bir isim almak gerekir. Gomez için de aynı şey geçerli. Umuyorum Beşiktaş Alman golcüyü kaybetmez. Çünkü özellikle santrfor değişikliği paranız olsa bile kolay değildir.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın daha önce söylediği, "Mairo Gomez giderse yerine daha iyisini alırız" cümlesi gerçek hayatta o kadar da kolay değil. İyi bir golcü bulmak kulüpler için en zor olan şeydir. Yapılacak takviyeler de bu iki oyuncunun durumunun netleşmesinin ardından belirlenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA