Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Merkez savunma yetersiz

Beşiktaş çok daha zorlu maçlar oynayacak ve hakikaten merkez savunması yetersiz. Bu yüzden bir an önce stoper bulunmalı

1- Beşiktaş geçen sezon kazanamadığı Konya'da, geri düşüp öne geçmesine rağmen yine galip gelemedi? Siyahbeyazlılar rakibi karşısında sizce neleri yapamadı?
Esasına baktığınızda ilk yarıda topun hakimiydi Beşiktaş... Geriye düşüp beraberliği çok çabuk yakaladı. Topun kontrolü ondaydı ama etkili ve üretken olduğunu söylemek çok zor. Yani yapamadığı şey becerili işler ile üretken olamamaktı. Bunda Oğuzhan Özyakup'un iyi kontrol edilmesi ve Konyaspor'un kompakt savunma anlayışının Beşiktaş'ın merkezde yapacağı işlere izin vermeyişi de etkili oldu. Gördük ki, ilk yarıda kenardan Ricardo Quaresma'nın akınları dışında üretkenlik yoktu. İkinci yarının başında da Cenk ile öne geçtiler ama bana göre Beşiktaş'ın bütün maç boyunca duran ve yüksek toplardaki zaafiyeti, rakibin beraberliği yakalamasına sebep oldu. Özellikle 2-2'den sonra Oğuzhan'ın da sakatlanıp çıkması oyun üstünlüğünün de Konyaspor'a geçmesine sebep oldu. Beşiktaş'ın beraberliğe tepki veremeyişinde etkili oldu.
2- Transferler, Beşiktaşlı taraftarları sevindirse de hala bir stoper alınmadı... Dün de Beşiktaş defansı büyük sıkıntılar yaşadı. Transfer politikasında öncelik sırası değişmeli miydi?
Tabii değişmeliydi ama bu biraz bulabildiğiniz oyuncular ile ilgiliydi. Yani Beşiktaş'ın tek bir şansı olsa, bir kişi alınabilse bu stoper olmalıydı ama farklı mevkilere oyuncular alındı. Beşiktaş çok daha zor maçlar oynayacak ve hakikaten yetersiz bir merkez savunması var. Marcelo'yu bile tartışabilirsiniz... Bu yüzden bir an önce stoperi bulup, savunma birlikteliğini ve devamlığını sağlamak zorunda Şenol hoca...
3- Milli aradan sonra Karabük karşılaşması ve beklenen Şampiyonlar Ligi... Beşiktaş Devler Arenası'na hazır mı?
Her zaman klasik bir söylemdir 'Milli arada iyi hazırlanacağız' sözü... Ama bu Beşiktaş için çok geçerli. Yeni gelenlerle ortaya çıkacak ideal kadro ve oyun oturması için tam da istenilen süre milli maç arası. Beşiktaş bundan doğru faydalanacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonraki ilk lig maçında Karabükspor'a karşı Konya'da sahaya çıkan 11'den çok farklı bir kadro görebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA