Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sistem ve arayışlar

Son haftalarda gördük ki Şenol Güneş hoca birinci kaleci konusunda kararını vermiş. O da Fabri..

Beşiktaş maça 4-3-1-2 sistemi ile başladı. Maç içinde de sürekli değişikliğe gitti. Güneş aradığı sistemi bulabildi mi?
İki santrfor arkasına Talisca'yı koyarak ve çift forvet ile sahaya çıktı Beşiktaş.. Bu farklı bir sistem anlayışıydı. Belki de Beşiktaş, Şenol Güneş'in iki santrforunu kullanma isteğiyle bu yapıya büründü. Artıları ve eksileri neydi derseniz; Talisca servislerde iyi işler yapsa da kendini kenara çok atarak oynadı. Bu da santrforlardan kopuk oynamasına neden oldu ve üretkenlikte sıkıntılar yaşandı.
Geçen sene Quaresma ve Olcay ile kenar oyununu sık sık uygulayan siyah-beyazlılar, bu sistemde kenarsız oynadı. İşler iyi gitmeyince de kenar oyuncu isteği ile Quaresma oyuna girdi ve Talisca sağ tarafa atıldı. Bu değişiklikle de tek santrforlu bir yapıya dönüldü. Daha sonra da Ömer oyuna alınarak sistem 4-2-3-1'e döndü oyun de böyle tamamlandı. Geçen sene oturmuş kadro ve sistem yapısıyla maçları götüren Beşiktaş'ta sistem değişikliği bu sonuçları ortaya koydu.
Aboubakar birçok pozisyonu değerlendiremedi ve ikinci yarı oyundan alındı.. Sizce değişiklik doğru muydu?
Aboubakar fizik ve mücadele anlamında var ama son vuruş ve pozisyon üretkenliğinde sahada yok. Çift santrforlu yapıda Cenk ile birbirini tamamlayan ikili değiller. Merkezde kaldıkları zaman üretkenlikte zorlandılar. Aboubakar'ın performansından sonra Güneş, Cenk ile tek santrforlu oyunu daha da fazla deneyecek gibi... Maçı tek pozisyona bağlayamak doğru olmaz ama Aboubakar'ın kaçırdığı bir gol var ki maçın resmini değiştirebilirdi.
Beşiktaş, geçen seneye göre savunmada daha dirençsizdi. Bunun nedeni sizce nedir?
İkinci yarıda savunmada dirençsizlik daha da yaşandı. Atiba ve Necip dirençli evet ama Talisca, Ömer ve Quaresma aynı anda oynadığı zaman, böyle zaaflar yaşaması normal.
Fabri'nin bu performansıyla 'formayı Tolga'dan kaptı' diyebilir miyiz?
Son haftalardaki seçimlerde gördük ki Şenol hoca birinci kaleci konusunda kararını vermiş. O da Fabri.. Oynadığı oyunlarda ve dünkü performansla iyi bir çizgide gidiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA