Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Dick Advocaat işini iyi yaptı

Önde basarak başladı F.Bahçe. Daha sonra orta sahayı kilitledi ve istediği pozisyonu da bulup oyunu 1-0’a getirdi.

Advocaat'ın maç planını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Advocaat'ın oyun başlangıç planı ile 0-0 oyunu onun istediği gibi oldu ve doğruydu. Önde basarak başladı Fenerbahçe. Daha sonra orta sahayı kilitledi ve istediği pozisyonu da bulup oyunu 1-0'a getirdi. Zaten kafasındaki en önemli iş oyunu 1-0'a getirmekti. Ondan sonra istediği oyunu oynayacaktı ki öyle oldu. Galatasaray bütün bir 45 dakika boyunca bir kere bile rakip 18'de topla buluşamadı. Bunu sağlarken de kenarda Alper ve Volkan Şen'i savunma anlamında çok doğru kullandı. Topa daha çok sahip olmakla ilgilenmedi, baskı ve çabuk atağı önemsedi. Zaman zaman antrenör hamlelerinden bahsederiz. Bunu oyun ve oyuncu değişikliği ile yaparlar. Bazen oyuncuya hiç dokunmamak da bir antrenör, teknik adam işidir. Bence bu derbide Advocaat teknik adam işini iyi yapmıştır.
Riekerink'in maç planını ve oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tabii ki işi daha zor olan Riekerink'ti ama kafasındaki Beşiktaş derbisindeki işleri yine yaparım fikri ve bunu sahada işler hale getiremeyişi çok da doğru bir oyun başlangıç planı olmadığını gösteriyor. Oyuncu değişikliklerine gelince de; tamam elindeki herkesi kullandı ama başlangıç 11'inde Serdar Aziz ve De Jong tercihi çok tartışılır. Evet, De Jong ile oyunun savunma yönünü sertleştirdi ama topa sahip olduğunda öne doğru beceri ile kullanma işini hiç düşünmemişti Riekerink veya sadece Bruma'ya bırakmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA