Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Prestijli sonuç!

Herkes Beşiktaş'ın kazanıp, işi bitirmesini beklerken, karşısında maça fırtına gibi başlayan Başakşehir buldu. Siz ne bekliyordunuz, ne buldunuz?
Maç önü değerlendirmemde Beşiktaş'ın 7 puan farkı cebine koyup Başakşehir'le oynamasının avantajı olduğunu ve bunun rahatlığıyla işinin kolay olacağını düşündüm. Beşiktaş'ın 20 dakika boyunca, maça başlayamaması ve Başakşehir'in 3-0'ı bulması maçı bitirdi.
Beşiktaş'ın bu sezonki performansından kısa bir bölüm bile göremedik koca 90 dakikada.
Tabii ki bu skorda Başakşehir'in doğruları da vardı. Önde basma düşüncesi ve geçen sezonki oyununu hatırlatan çabuk oynama planı, defansif zaafları getirdi. Başakşehir, sadece sonucun değil oyunun da net galibiydi.
Belki şampiyon olamayacak ama Fenerbahçe'yi bir, Galatasaray'ı 2 maçta da yenmesi, Beşiktaş'ı bir maçta yenip, bir maçta berabere kalması bu sezonun en iyilerinden birisi olduğunun göstergesi. Dünkü sonuç Başakşehir için sadece farkın 4'e inmesi değil, prestijli bir galibiyet alması açısından da önemli.
Dört günde hem Fenerbahçe'ye hem de Beşiktaş'a 2'şer gol atan Cengiz için ne dersiniz?
Fenerbahçe ve Beşiktaş'a aynı hafta üst üste iki maçta 2'şer gol atmak yıldız oyuncu belirtisi ve performansıdır. Bir de Cengiz'in 19 yaşında olduğunu düşünürsek, önemli bir yıldız olma yolunda ilerliyor. Dün de başarılı bir performansı vardı. Beşiktaş'ta Şenol hoca; Aboubakar'ı, Cenk'le birlikte oynattı.
Demba Ba'yı bile aldı ama oyun zaten 45 dakikada bitmişti. İkinci yarıya birşey kalmadı.
Oğuzhan'ın hiç sahne alamayışı, Quaresma'nın etkisizliği, Talisca'nın vuruş pozisyonları yaratamaması sonucu getirdi.
Fenerbahçe derbisi öncesi bu skor Beşiktaş'ı nasıl etkiler?
Derbi artık önemli bir hal aldı. Futbol böyle bir hikaye. "Fenerbahçe maçında şampiyonluk turu atar mı acaba" derken, "Şampiyon olacak mı acabaya" getirir durumu.
Cüneyt Çakır'ın skora etkisi oldu mu?
İkinci goldeki ofsayt en büyük hatası. O da zaten skorun açılmasına neden oldu.

Başakşehir için sadece farkın 4'e inmesi değil, prestijli bir galibiyet alması açısından da önemliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA