Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İpucu vermez!

Milli takımlar seviyesinde dahi olsa lig bittikten sonraki bir hazırlık maçı ise size hiçbir şey anlatamaz.

Milli Takım, asıl hedef olan Kosova maçı için ışık verdi mi?
İki yönden bu maçın hiçbir açıdan ölçü olacağını düşünmüyorum. Bir, başlangıç 11'imizle Kosova 11'inin çok farklı olacağını düşünüyorum. İki, hazırlık maçlarının her zaman çok yanıltıcı olduğu fikrindeyim. Hiçbir zaman teknik olarak açıklayamam ama kötü oynanmış hazırlık maçları performanslarının resmi maçlarda daha iyi sonuçlar verdiğini gördüm. Çünkü asıl olan hedef maçlardır. Milli takımlar seviyesinde dahi olsa özellikle lig bittikten sonraki bir hazırlık maçı ise size hiçbir şey anlatamaz, sadece resmi maçın bir antrenmanı olur. Dün de aynen öyle oldu. Ne hücum zenginliğimiz var ne de organize bir atak... Dediğim gibi bu tarz hazırlık maçları hiçbir ipucu vermez bize. Ama genel olarak gerçekçi futbol çerçevesinden baktığımızda maç Kosova-Türkiye maçı ise nerede oynanırsa oynansın favori tabii ki Türkiye'dir. Bu maçın tek handikabı ise bence ligin bitiminde olmasıdır.

Bu maçta Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Enes Ünal gibi genç, Emre Çolak ve Yunus Mallı gibi Milli Takım'da çok fazla süre alamayan futbolcular da oynadı. Onların performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok çok öne çıkan bir performans izleyemedik. Bu oyuncular, hedef maçlarda oynamak istiyorlarsa bu maçlarda da kendilerini iyi anlatmak zorundalar. Yoksa şans bulmaları zorlaşır. Bu sadece futbolcuların değil benim düşüncem böyle olmalı. Kosova maçını tabii ki kazanmamız gerekir ama bence gruptaki durumumuzu belirleyecek Kosova maçı değil Eylül ayında başlayacak seri olacaktır.

Fatih Terim'in Kosova maçı öncesi bu kadro tercihi doğru muydu?
Gayet doğal bu kadrolar. Dediğim gibi ligin başında olsa daha değişik olabilirdi. Ama tarih itibariyle baktığımızda tek bir 90 dakika var ki işi sıkı tutup kazanmamız gereken Kosova maçı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA