Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Kadro parçalandı

Beşiktaş pandemi döneminde büyük atak yapıp sezonu 3. sırada tamamlarken şampiyonun 7 puan gerisinde kalmıştı. O gün bu farkı gelecek sezon kapatmak için transfer çalışmasına başlar, eksikliklerinizi listelersiniz. Transfer dönemleri son yıllarda maçlardan daha çok ilgi çekiyor genç nesil arasında. Takımını güçlendirmek istiyorsan en iyi transfer; sende iş yapanları kadroda tutacaksın. Bakın Başakşehir'e, bu takım yıllardır Visca'yı ligde bir rakibine kaptırmadığından, iş yapmayanın yerine yeni isimler alarak şampiyon oldu. Beşiktaş'ta Gökhan Gönül, Caner, Elneny ve Burak güvenilir ve iş yapan isimlerdi. İdeal olan; onları kadroda tutup, iş yapmayan kanatlara ve performansı tartışmalı olan Adem Ljajic'in yerine adam ve iyi bir kaleci bulmaktı. Sergen Yalçın'ın işini zorlaştıran budur… Kemik kadrosu parçalandı, geçen sezonki Beşiktaş'ın herhangi bir mevkisine bakın, bu sezon o mevkide daha iyi bir futbolcu var diyebilir misiniz?
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın sezon başlangıcındaki temel problemi budur. İki arızalı kadronun sınavından Beşiktaş geçen hafta deplasmanda kazanırken yarı sahasında bekleyerek ve fırsat kollayarak hücum etmiş, penaltı ile maçın tabelasını kitlemişti. Dün elbette Antalyaspor, Beşiktaş'ın bu rolüne soyunacaktı. Kapanan savunmalar karşısında çilingirler ya çok sıkı çalımcı oyuncular ya da yüksek oyun zekasıyla ara pasını verenlerdir. Beşiktaş'ın 11'inde böyle isimler olmadığından ve kanat bekleri de Caner, Gökhan gibi asist üreten isimler olmadığından tabela ev sahibi lehine sadece bir kez değişti. O golde de Necip'in sıradışı kafayla asisti vardı. Tamer Tuna kulübedeki silahlarını iyi kullandı ve aradığı golü de genç Gökdeniz ile buldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA